Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers-Beton-Jowan-de-Haan-Nieuwe-Missie-2021
Beeld door: beeld: Jowan de Haan

Toen we in 2011 met Vers Beton begonnen, hebben we met het clubje oprichters eerst heel lang gepraat over wat Vers Beton voor website moest zijn. Als eerste wapenfeit publiceerden we op 10 juni 2011 – vandaag precies 10 jaar geleden – ons oprichtingsmanifest, nog voordat er één artikel was verschenen. Hierin schreven we dat Rotterdam een plek moest hebben voor diepgang en kritisch debat. We noemden ons ’tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammer’ – een sneer naar de anti-intellectualistische cultuur die in Rotterdam vaak verhuld gaat als de stadsromantiek van opgestroopte mouwen. Wij waren voor éérst lullen en dán poetsen. Wij zijn kritisch, juist uit liefde voor de stad, zo schreven we.

Het manifest bevatte genoeg bravoure om ons in die tijd in de kijker te spelen. Dat we überhaupt iets wilden doen met debat in Rotterdam, welk debat dan ook, was in die tijd al bijzonder genoeg. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
foto_jowan

Jowan de Haan

Chef illustratie

Jowan woont in Rotterdam, studeerde in 2013 af aan de WDKA als grafisch ontwerper en werkt sindsdien als illustrerende ontwerper en ontwerpende illustrator. De invloed van zijn liefde voor zeefdruk is groot. Naast keihard werken doet hij niets liever dan, vanuit zijn zeefdrukatelier, vrij werk de wereld in slingeren.

Profiel-pagina