Ga naar de inhoud

Wij staan op de schouders van deze reuzen

Ahmed Abdillahi en Mustapha Eaisaouiyen schrijven een columnserie als bewoners van de Rotterdamse Tweebosbuurt. Een reeks over verzet tegen de sloop van hun wijk en wat dit doet met de bewoners. Deze keer: een ode aan  jeugdheld meneer De Vries.

Tweebos Riebeekblok 2021 03 19 foto Joke Schot (1) (Kopie)
beeld: Joke Schot

Na ruim 40 jaar weet ik eindelijk wie ik wil worden. Ik wil worden net als meneer De Vries. Meneer De Vries is na zoveel jaar mijn grote held gebleken. Alleen dat wist ik toen nog niet. Maar nu ik meer meegemaakt heb, weet ik het wel. Meneer De Vries was een oude statige man. Altijd keurig in pak. Een keurige hoed op. Meneer De Vries is een probleemoplosser, buurtvader, wijkteamlid, vraagwijzer en sociaal raadsman. Kortom naar meneer De Vries ging je als vragen of problemen had. Zo ging mijn vader destijds ook altijd naar meneer De Vries of meneer De Vries kwam bij ons thuis. Hij vond de Marokkaanse thee en koekjes altijd heerlijk. 

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam