Ga naar de inhoud

Architectenbureau Open Kaart: “De redelijkheid van Rotterdammers staat aan de basis van ons succes”

Ontwerpbureau Open Kaart heeft als doel het vertrouwen tussen (overheids)organisaties en burgers te helpen herstellen. Het middel dat ze daarvoor inzetten is co-creatie. Hoe werkt ontwerpen als bewoners volwaardig mee kunnen doen?


VersBeton_OpenKaart_SylvanaLansu (1)

beeld: Sylvana Lansu

Bewonersinspraak kreeg in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw een heel nieuwe betekenis. De opvatting dat woningen gespaard en opgeknapt konden worden vond in veel oude stadswijken in de grote steden weerklank, ook in Rotterdam. Grootschalige en prestigieuze nieuwbouwplannen verdwenen een voor een van tafel.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam