Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Melcher Oosterman – Zomercolumn- nachtleven – 2021
Beeld door: beeld: Melcher Oosterman

Tot in ieder geval 13 augustus zijn de clubs dicht en gaat het festivalseizoen op slot, de coronacijfers stijgen. Melancholisch word je er van.

De vrijdagochtend na dit desastreuze nieuws spreek ik af met een vriend van mij. We lopen zwijgend langs de Bergsingel. Ik denk aan dat ene nummer van Gerard Cox over die mooie zomer die alweer voorbij is. Die zomer waar we maandenlang naar uit hebben gekeken. Ha, daar is-t-ie dan, de zomer van een eeuw. Hij duurde welgeteld twee weken.

We praten over onze bezoekjes aan de teststraten, over een koppel dat in de rij stond voor ‘testen voor toegang’ met een baby in de buggy. “Papa en mama gaan uit dit weekend.” Er stond die ochtend nog steeds een enorme rij voor de nét geopende testlocatie bij het politiebureau achter Hofplein. Ik begin over gevaccineerde bekenden die nu toch corona hebben omdat ze zijn gaan “dansen met Janssen”. Want we mochten ’s ochtends vaccineren en ’s avonds naar de club, ondanks dat iedereen wist dat hier minstens twee weken tussen moest zitten voor de veiligheid. 

Een gevoel van machteloosheid en onrechtvaardigheid, leidend bij de reacties en gebeurtenissen van de afgelopen 1,5 jaar, laait weer op. Waar het nachtleven in Rotterdam eindelijk stappen leek te maken dankzij de vorming van de n8w8 en de aangekondigde uitgifte van tien nieuwe 24-uursvergunningen, neemt nu de druk weer toe. Voor artiesten, organisatoren, medewerkers en bezoekers, is het nieuws een extra klap in het gezicht, van een sector die voor corona al op zijn knieën zat.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Ava Naima Cornelia

Naima Cornelia

Naima Cornelia (1996) is geboren op Bonaire, opgegroeid in ’n Brabants dorpje en thuis gekomen in Rotterdam. Ze houdt van rijmende woorden, het nachtleven en opbouwende kritiek geven. Ze studeerde filosofie en genderstudies in Utrecht, kan nu geen simpele antwoorden meer geven op makkelijke vragen en vindt alles problematisch. Desondanks is ze behoorlijk verliefd op Rotterdam en door actuele gebeurtenissen onder de loep te nemen en kanttekeningen te zetten bij het beleid van de gemeente hoopt ze haar inwoners meer stem te geven. 

Profiel-pagina
Mogelijke PF

Melcher Oosterman

Illustrator

Melcher Oosterman is een illustrator uit Rotterdam. Zijn werk bestaat vooral uit tragische en humoristische karakters die stiekem als een soort zelfportret fungeren. Vaak bevinden zij zich in ongemakkelijke en absurdistische situaties. Naast commercieel werk houdt Melcher zich bezig met persoonlijke projecten zoals het maken van zines, bedrukken van t-shirts en het brouwen van bier.

Profiel-pagina