Voor de harddenkende Rotterdammer
vastgoed_haverlandstraat_lvd_1
Oud schoolgebouw in de Haverlandstraat Beeld door: beeld: Loes van Duijvendijk

Veel verouderde gemeentelijke scholen behoren voor de gemeente tot de categorie ‘maatschappelijk vastgoed waarvan de functie is komen te vervallen’. Dit vastgoed kost de gemeente geld, bijvoorbeeld aan brand- en opstalverzekeringen, en de inhuur van een anti-kraak organisatie voor het beheer.

Om die kosten terug te dringen besluit de gemeente enkele jaren geleden het overbodige vastgoed versneld te verkopen. Het geld dat daarmee binnenkomt, kan opnieuw geïnvesteerd worden in de stad. Daarnaast levert de herbestemming van verkochte panden de stad vaak woningen op.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Dit is berekend door een extern ingehuurde taxateur op basis van de zogenaamde residuele waarderingsmethode, wat bij de gemeente een gebruikelijke methode is. ↩︎
  2. de commissie voor welstand en monumenten beoordeelt elke aanvraag omgevingsvergunning op de kwaliteit ervan en geeft hierover advies aan het stadsbestuur ↩︎
Vastgoed in de verkoop
Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
DSC_8616

Loes van Duijvendijk

Fotograaf

Loes van Duijvendijk (1987) is architectuur en landschapsfotograaf. In haar fotografisch werk onderzoekt zij aandachtig de beeldtaal in de stedelijke en natuurlijke omgeving. Geïnspireerd en gefascineerd door plekken die altijd in transformatie zijn, gaat zij op zoek naar unieke details, lichtinvallen en verrassende constructies. Haar werk is een persoonlijke en poëtische vertaling van haar ervaring tijdens dit proces. De relatie tussen fotografie en de perceptie van ruimte speelt dan ook een belangrijke rol.

Profiel-pagina