Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
museumpark_lvd_1
Beeld door: beeld: Loes van Duijvendijk

Het is druk op het verharde plein in het Museumpark: skaters, rolschaatsers, longboarders, dansers. Mensen laten de hond uit, werknemers van het aangrenzende ziekenhuis drinken koffie in de zon. Naast het plein is al duidelijk te zien dat er hier een transformatie te wachten staat. Rondom het net opgeleverde Depot en bij het Nieuwe Instituut zijn bouwlieden bezig de grond uit te graven om plaats te maken voor lappen gras, planten en nieuwe bestrating volgens een nieuw ontwerp.

Maar tegen dat nieuwe ontwerp is uit verschillende hoeken geprotesteerd. Het plein wordt vergroend en de skaters en andere urban sporters dreigen hun plek te verliezen. Daarnaast wordt met de transformatie het eerdere ontwerp van de invloedrijke landschapsarchitect Yves Brunier aangetast. Het is dus relevant om te kijken naar deze nieuwe plannen: wordt er genoeg geluisterd naar de belanghebbenden en hoe staat het in relatie tot het voorgaande ontwerp?

Petra Blaisse is interieurontwerper, tentoonstellingsmaker en landschapsarchitect en was betrokken bij het ontwerp van Brunier uit 1991. Ze vertelt over het oorspronkelijke ontwerp en over hoe het Museumpark altijd al een plek van aanpassingen en onvrede was.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. De parkeergarage kreeg de bijnaam door kostbare tegenslagen tijdens de aanleg. ↩︎
Unknown-4

Yoshi So

Yoshi So (1999) wil na het afronden van zijn bachelor bouwkunde leren schrijven over de stad waarin hij is opgegroeid.

Profiel-pagina
DSC_8616

Loes van Duijvendijk

Fotograaf

Loes van Duijvendijk (1987) is architectuur en landschapsfotograaf. In haar fotografisch werk onderzoekt zij aandachtig de beeldtaal in de stedelijke en natuurlijke omgeving. Geïnspireerd en gefascineerd door plekken die altijd in transformatie zijn, gaat zij op zoek naar unieke details, lichtinvallen en verrassende constructies. Haar werk is een persoonlijke en poëtische vertaling van haar ervaring tijdens dit proces. De relatie tussen fotografie en de perceptie van ruimte speelt dan ook een belangrijke rol.

Profiel-pagina