Ga naar de inhoud

Multi-sportcomplex of knusse clubkantine: waar wil Rotterdam heen met de sportvereniging? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Rotterdam heeft nieuw sportbeleid, want de vraag naar sport- en beweegaanbod verandert en er wordt veel geïnvesteerd in sport. Vaak gaat het daarin over gezondheid, maar hoe kan de stad ook het sociale potentieel van de sportverenigingen behouden?

UITGELICHT-lowres VERS BETON _ SPORTVERENIGING ATOMIUM 61 ROTTERDAM MEI 2021 _ LISA DIEDERIK (C)-10-2
beeld: Lisa Diederik

Rotterdam sport steeds meer. Hoewel de Rotterdamse sportparticipatie nog iets onder het landelijke gemiddelde ligt, brengen nieuwe sportinitiatieven de Rotterdammer in toenemende mate in beweging. Het Vroesenpark barst van de bootcampklasjes, fitnessketens breiden uit en door de hele stad zijn sportvelden van kleine en grote sportverenigingen te vinden. Dat de sportbehoefte in Rotterdam toeneemt, plaatst de stad voor de vraag hoe al die sport te faciliteren. In de recent gepubliceerde Sportnota 2021+ probeert de gemeente deze vraag te beantwoorden. En dat is niet zonder uitdagingen.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam