Ga naar de inhoud

Schimmige teststraat

Onze columnist Elfie Tromp vertelt over de schimmige teststraten waar ze terechtkwam voor Testen voor Toegang. “Bij binnenkomst deed het me denken aan een veldhospitaalscène uit een oorlogsfilm.”

Vers Beton – Robin Duister – Columnist Elfie Tromp – 2020
beeld: Robin Duister

Daar stond ik, op de vierde etage van een parkeergarage vlakbij het voormalig afwerkgebied van de Keileweg met een stok diep in mijn neus.

“Ik moet even kracht zetten,” zei de twintiger achter zijn draagbare spatscherm, zette een hand op mijn voorhoofd en draaide aan de teststaaf alsof hij een vastzittende schroef probeerde los te wrikken. Hij was dikkig en het plastic schort spande om zijn buik zoals het bij ouderwetse slagers deed. Op de achtergrond galmde rapmuziek. Ik vroeg me af hoeveel man hier vroeger aan hun gerief waren gekomen. Ik probeerde te ontspannen.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures