Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
FLB_20210624_O8A2116
Dennis Lohuis Beeld door: beeld: Florian Braakman

Een zorgzame buurt waar mensen zeggenschap hebben over hun eigen zorg en welzijn, en mensen zorg- en welzijnstaken voor elkaar organiseren. Dat zagen initiatiefnemers Dennis Lohuis en Alexander Hogendoorn voor zich toen ze Zorgvrijstaat in het leven riepen.

Zorgvrijstaat is hun antwoord op de vraag hoe de buurt lichte zorg- en welzijnstaken vanuit haar informele wijknetwerk kan organiseren. Door sleutelfiguren en organisaties in de wijk in kaart te brengen en onderdeel te maken van het wijknetwerk, weten zij de lichte zorg grotendeels binnen de eigen buurt te organiseren. Inmiddels opereert dit bewonersinitiatief al ruim vijf jaar vanuit Rotterdam West.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

IMG_2051-1.JPG

Giovanni Burke

Giovanni Burke (1985) studeerde Sociologie op de Erasmus Universiteit en deed daarna een master Grootstedelijke Vraagstukken en Beleid. Als geboren en getogen Rotterdammer combineert hij zijn voorliefde voor de stad graag met zijn sociologische achtergrond door te reflecteren op verschillende lokale ontwikkelingen. Licht werpen op ‘onzichtbare’ verhalen van mede-Rotterdammers is hierbij vaak het uitgangspunt.

Profiel-pagina
braakman

Florian Braakman

Fotograaf

Florian Braakman (1988) is een autonoom-documentair fotograaf. Fotografie is een manier om vragen te stellen en grip te krijgen op onze snelle alledaagse realiteit. De poëtische, associatieve en verhalende kracht van het beeld staan centraal in zijn werk.

Profiel-pagina