Ga naar de inhoud

In deze vakantieweken schrijven Vers Beton-redacteuren over hun zomer. Lot Piscaer vertelt over horecaplekken die na de ‘lockdownwinter’ herkenbaar doch anders zijn.

Vers Beton – Ez Silva – Verpoening van Rotterdam – 2021
beeld: Ez Silva

Bij een koffiezaak op Zuid streek een elegante dame neer, gekleed in duur zwart; ze had een statement-zonnebril die ook bij het lassen op een scheepswerf goed van pas zou komen. Haar vriendin sabbelde aan een vaper. Er gleed een cabrio voorbij met daarin een ouder echtpaar. Ze hadden allebei een wollen baret op: hij een lichtblauwe, zij een roze.

Op een ander terras, iets ten oosten van het centrum, schepte een jongeman op over de enorme verse tonijn van zijn bruiloftsbuffet. Er was ook een echte Japanse chef met een heel scherp mes. Aan mijn andere zijde klaagde een man met roze pinstripe overhemd en slicke suede loafers over de nieuwe voorzitter van de hockeyclub.

 De verpoening van Rotterdam is geen nieuws meer – het zal ook vast zijn voordelen hebben – maar regelmatig geeft de stad me het gevoel dat ik in de Bizarro-episode van Seinfeld zit. In die aflevering ontmoet Elaine een vriendengroep die precies het tegenovergestelde is van Jerry & co. De ‘Kramer’ heeft zijn haren gekamd en klopt keurig op de deur, ‘George’ is niet gierig meer, ‘Jerry’ heeft zijn handen weten te leggen op kaartjes voor het ballet. Alles lijkt hetzelfde, maar is 180 graden veranderd.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam