Ga naar de inhoud

Wat betekent kunst voor jou? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In deze vakantieweken schrijven Vers Beton-redacteuren over hun zomer. Davidson Rodrigues neemt je mee langs kunstwerken in de stad en wat ze voor hem betekenen. 

Vers Beton – Nina Fernande – Zomercolumn 4 – Kunst – 2021
beeld: Nina Fernande

Wat betekent kunst voor jou? Iemand stelde mij recentelijk deze vraag. Het opmerkelijke was dat ik direct moest denken aan vormen van beeldende kunst. Waar ik op zich wel iets van vind, maar niet gek veel mee heb. Ik noemde wat namen van kunstenaars die best ver van mij af staan: Basquiat, Banksy… 

Kunstenaar UDID herinnerde me eraan dat ook muziek, mode en film vormen van kunst zijn. Dat klopt natuurlijk volkomen! Muziek is voor mij zo vanzelfsprekend dat ik daar niet aan denk wanneer ik die vraag krijg. Voor deze column zoek ik het daarom wat dichter bij mijzelf.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Wat zijn de belangrijkste opgaven en waar liggen kansen voor samenwerking? Samen met presentator Riek Bakker praten ze over de ruimtelijke inrichting van Nederland.

  Venue: Nieuwe Instituut
  Datum:
 • Hoe ben jij onderdeel van de natuur in deze stad? Kom mee filosoferen met een goed glas wijn alsof je om 1 uur ’s nachts nog ergens aan de keukentafel zit.

  Venue: OASE Rotterdam
  Datum:
 • Van 27 maart t/m 2 april 2023 zal op vijf locaties verspreid door Rotterdam kunst van wereldformaat te zien zijn.

  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam