Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Nina Fernande – Zomercolumn 4 – Kunst – 2021
Beeld door: beeld: Nina Fernande

Wat betekent kunst voor jou? Iemand stelde mij recentelijk deze vraag. Het opmerkelijke was dat ik direct moest denken aan vormen van beeldende kunst. Waar ik op zich wel iets van vind, maar niet gek veel mee heb. Ik noemde wat namen van kunstenaars die best ver van mij af staan: Basquiat, Banksy… 

Kunstenaar UDID herinnerde me eraan dat ook muziek, mode en film vormen van kunst zijn. Dat klopt natuurlijk volkomen! Muziek is voor mij zo vanzelfsprekend dat ik daar niet aan denk wanneer ik die vraag krijg. Voor deze column zoek ik het daarom wat dichter bij mijzelf.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

davidson

Davidson Rodrigues

Ik ben Davidson Rodrigues, Caboverdiaanse Rotterdammer , filho d’ Lilim. In mijn rol als videoproducent reis ik kris kras door de Maasstad en op de redactie van OPEN Rotterdam – ons atelier voor toegepaste kunst – help ik organisaties Rotterdamse verhalen te vertellen.

Profiel-pagina
05_Nina Fernande_integratie

Nina Fernande

Illustrator

Nina Fernande (1987) is een illustrator. Ze woont en werkt in Rotterdam. Als ze niet aan Franstalige chansons werkt, kleurt, faxt en streept ze simpele maar krachtige platen. Ze typeert haar werk als cartoonesk zonder het grafische element te verliezen.

Profiel-pagina