Ga naar de inhoud

Wat betekent kunst voor jou? — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In deze vakantieweken schrijven Vers Beton-redacteuren over hun zomer. Davidson Rodrigues neemt je mee langs kunstwerken in de stad en wat ze voor hem betekenen. 

Vers Beton – Nina Fernande – Zomercolumn 4 – Kunst – 2021
beeld: Nina Fernande

Wat betekent kunst voor jou? Iemand stelde mij recentelijk deze vraag. Het opmerkelijke was dat ik direct moest denken aan vormen van beeldende kunst. Waar ik op zich wel iets van vind, maar niet gek veel mee heb. Ik noemde wat namen van kunstenaars die best ver van mij af staan: Basquiat, Banksy… 

Kunstenaar UDID herinnerde me eraan dat ook muziek, mode en film vormen van kunst zijn. Dat klopt natuurlijk volkomen! Muziek is voor mij zo vanzelfsprekend dat ik daar niet aan denk wanneer ik die vraag krijg. Voor deze column zoek ik het daarom wat dichter bij mijzelf.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures