Ga naar de inhoud

Als we de nieuwe wethouder Karremans mogen geloven is politiek hetzelfde als ondernemen

Volgens nieuwe wethouder Vincent Karremans draait politiek en ondernemen om hetzelfde, namelijk problemen oplossen. Anne Ardon vreest dat het ingewikkelder ligt: “Als ondernemer heb je geen belang behalve je eigenbelang, terwijl politiek uiteindelijk draait om het belang van iedereen.”

versbeton_opinierubriek-01
beeld: Michael van Kekem

Op 31 augustus plaatste de Rotterdamse VVD een kort filmpje op Twitter van de hoorzitting van kandidaat-wethouder Vincent Karremans waarin de voorzitter van de Rotterdamse VVD-fractie zijn motivatie uiteenzet om wethouder handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven en locoburgemeester te worden.

“Niets maakt mij blijer dan problemen aanpakken”, zegt Karremans met volle overtuiging. Ook geeft hij aan dat hij zelf ook ondernemer is. “Uiteindelijk draait ondernemerschap en politiek voor mij om hetzelfde en dat is: problemen aanpakken en het verschil maken. Dat is precies wat mij motiveert en waarom ik wethouder wil worden: een probleem zien, een oplossing bedenken, het uitvoeren, zien dat het werkt en het verschil maken voor mensen. Dat is ook de basis van de motivatie die ik dus heb om wethouder te worden.”

Al 3 reacties — discussieer mee!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • De kracht van stilte tijdens de rouwmars Samen voor Palestina

  • Politiek

  Met het lawaai van ronkende motoren, vuurwerk en leuzen begon Rotterdam op 22 oktober luid te protesteren tegen de aanvallen op Gaza. Maar er is ook stil protest. Zo kleurde woensdag de Hofpleinfontein rood en was er de week ervoor een rouwmars voor de slachtoffers. Loulou Drinkwaard liep mee.

 • Big Brother in de bijstand 3: Zullen ze het ooit leren?

  • Politiek

  De negatieve ervaringen van bijstandsgerechtigden drongen nauwelijks tot het grote publiek door. Totdat de gemeenteraad wethouder Richard Moti tot de orde riep. Luister nu deel 3 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Big Brother in de bijstand 2: Over dieven en kleuters

  • Politiek

  “Tijdens heronderzoeken werden bijstandsontvangers als een dief of kleuter behandeld”, zegt onderzoeker Margot Kersing van de Erasmus Universiteit. Luister naar deel 2 van de podcast Big Brother in de bijstand.

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures