Ga naar de inhoud

Als we de nieuwe wethouder Karremans mogen geloven is politiek hetzelfde als ondernemen

Volgens nieuwe wethouder Vincent Karremans draait politiek en ondernemen om hetzelfde, namelijk problemen oplossen. Anne Ardon vreest dat het ingewikkelder ligt: “Als ondernemer heb je geen belang behalve je eigenbelang, terwijl politiek uiteindelijk draait om het belang van iedereen.”

versbeton_opinierubriek-01
beeld: Michael van Kekem

Op 31 augustus plaatste de Rotterdamse VVD een kort filmpje op Twitter van de hoorzitting van kandidaat-wethouder Vincent Karremans waarin de voorzitter van de Rotterdamse VVD-fractie zijn motivatie uiteenzet om wethouder handhaving, buitenruimte, integratie en samenleven en locoburgemeester te worden.

“Niets maakt mij blijer dan problemen aanpakken”, zegt Karremans met volle overtuiging. Ook geeft hij aan dat hij zelf ook ondernemer is. “Uiteindelijk draait ondernemerschap en politiek voor mij om hetzelfde en dat is: problemen aanpakken en het verschil maken. Dat is precies wat mij motiveert en waarom ik wethouder wil worden: een probleem zien, een oplossing bedenken, het uitvoeren, zien dat het werkt en het verschil maken voor mensen. Dat is ook de basis van de motivatie die ik dus heb om wethouder te worden.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Studentenprotest EUR: “Dit is leuk voor de solidariteit, maar doet natuurlijk niet echt iets”

  • Politiek

  Eén dag voor het aangekondigde studentenprotest bij de Erasmus Universiteit Rotterdam, besluit de driehoek de universiteit te sluiten. Ontheemd moeten de studenten op zoek naar een nieuwe protestlocatie. Romy van Dijk ging mee en werd vooral geconfronteerd met een slechte organisatie.

 • Pastors op het pluche? “Het is geen verbinder”

  • Politiek

  Nu de deadline van de formatie met rasse schreden nadert, moet Geert Wilders op zoek naar vertegenwoordigers van de PVV in een nieuw radicaal-rechts kabinet. Marco Pastors wordt vaak genoemd als kandidaat voor het Torentje of een ministerspost. Wie is Pastors en wat heeft hij bereikt in Rotterdam? Een profiel.

 • Wat doet een burgemeester eigenlijk? Vijf misvattingen rechtgezet

  • Politiek

  Wie zou er momenteel met lichte hartkloppingen op zijn of haar toetsenbord een cv zitten tikken? Maandag 13 mei sluit de vacature voor de nieuwe burgemeester van Rotterdam. Dan begint de zoektocht naar Aboutalebs vervanger. Maar wat doet een burgemeester eigenlijk? En welke kwaliteiten moet hij of zij hebben?

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • Is Rotterdam nog een architectuurstad? De glorieuze wederopbouw, waarmee de stad zich graag op de borst klopt, ligt inmiddels ver achter ons. Wordt Manhattan aan de Maas ook tegenwoordig nieuw leven ingeblazen door gedurfde bouwprojecten of is er een staketsel van marketingslogans nodig om de reputatie van de stad hoog te houden? Kom naar het debat van Vers Beton tijdens de Architectuurmaand!

  Venue: Henketpaviljoen Boijmans
  Datum:
 • Ervaar de Rotterdamse architectuur van ’s ochtends vroeg tot diep in de nacht. Tijdens de derde editie van de Dag én Nacht van de Architectuur zijn er verschillende activiteiten op ruim 30 locaties in de stad. Architecten, gidsen, bewoners en kunstenaars laten je op zaterdag 15 juni de stad zien vanuit frisse en vernieuwende perspectieven met tours, workshops, muziek, film en optredens.

  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam