Ga naar de inhoud

De lange reis van de zuidelijke boomsprinkhaan

Niet alleen Rotterdammers keerden terug van vakantie. Sinds de jaren ’90 liften avontuurlijke zuidelijke boomsprinkhanen mee naar onze stad op de auto’s van vakantiegangers, om hier de liefde van hun leven te ontmoeten.

Vers Beton – Esther Lankhaar – Andere Rotterdammers – Sprinkhaan – 2021
beeld: Esther Lankhaar

Het is een lange rit. In het holst van de zomerse nacht is de auto vanuit Zuid-Frankrijk vertrokken en afgezien van een korte sanitaire pauze vlak voor het ochtendgloren is hij sindsdien non-stop onderweg. Gedachteloos ziet hij de verkeersborden met meer dan honderd kilometer per uur aan zich voorbij snellen. Dat de opschriften van die borden ergens halverwege van Frans op Nederlands zijn overgestapt is totaal aan hem voorbijgegaan. Hij kan alleen maar aan haar denken. Haar lange atletische benen en haar elegante voelsprieten.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures