Ga naar de inhoud

De lange reis van de zuidelijke boomsprinkhaan

Niet alleen Rotterdammers keerden terug van vakantie. Sinds de jaren ’90 liften avontuurlijke zuidelijke boomsprinkhanen mee naar onze stad op de auto’s van vakantiegangers, om hier de liefde van hun leven te ontmoeten.

Vers Beton – Esther Lankhaar – Andere Rotterdammers – Sprinkhaan – 2021
beeld: Esther Lankhaar

Het is een lange rit. In het holst van de zomerse nacht is de auto vanuit Zuid-Frankrijk vertrokken en afgezien van een korte sanitaire pauze vlak voor het ochtendgloren is hij sindsdien non-stop onderweg. Gedachteloos ziet hij de verkeersborden met meer dan honderd kilometer per uur aan zich voorbij snellen. Dat de opschriften van die borden ergens halverwege van Frans op Nederlands zijn overgestapt is totaal aan hem voorbijgegaan. Hij kan alleen maar aan haar denken. Haar lange atletische benen en haar elegante voelsprieten.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam