Voor de harddenkende Rotterdammer
Rijnhaven_Vers Beton_Sylvana Lansu (3)
Beeld door: beeld: Sylvana Lansu

Het was even billenknijpen voor architectenbureau Powerhouse en ontwikkelaar RED Company, toen in februari een enorme bak beton de hoerenloper (Rijnhavenbrug) naderde. De drijvende bak die is gebouwd in Zaandam en met een sleepboot naar de bestemming in de Rijnhaven getrokken werd, paste maar net tussen de brugpijlers door. De bak doet nu dienst als fundering voor het grootste drijvende kantoor van de wereld: het Floating Office Rotterdam.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
DSC_0908cutklein

Sylvana Lansu

Fotograaf

Sylvana Lansu (1991) studeerde fotografie aan AKV St. Joost in Breda. In haar werk onderzoekt ze het verlangen van de mens naar vastigheid en tegelijkertijd vrijheid. Door het fotograferen van deze aspecten in de wereld om ons heen worden de raakvlakken tussen mens en natuur zichtbaar.

Profiel-pagina