Ga naar de inhoud

Voor een dubbeltje op de achterste rij

“Digitale inclusie” en “inclusieve digitalisering” zijn buzzwords die kritiekloos gebruikt worden. Het is hoogste tijd om de implicaties van die digitalisering eens onder kritische loep te nemen, stelt onze columnist Jiska Engelbert. 

Vers Beton – Robin Duister – Column Jiska Engelbert – 2020
beeld: Robin Duister

De inauguratie van het drijvende Rotterdamse hoofdkantoor van het Global Center on Adaptation, deze week door Koning Willem-Alexander. De Grand Prix in Zandvoort afgelopen zondag, Prins Bernhard Junior’s van opa geërfde liefdesbaby. Het Erasmus Enterprise, universitair centrum ‘to fuel your entrepreneurial journey’ dat afgelopen maandag feestelijk werd geopend (door de altijd voor ondernemerschap te porren Rotterdamse loco-burgemeester Vincent Karremans) in bijzijn van Prins Constantijn, die bovendien officieel envoy ofwel ambassadeur van het Nederlandse tech-ecosysteem is. En binnenkort het jaarlijkse Smart City Next congres, waar gasten voor een combideal van 1299 euro onder andere op excursie gaan naar “succesvol praktijkvoorbeeld” Reyeroord in IJsselmonde, nadat ze een lezing over “inclusive approach to digitalization” krijgen van Prinses Laurentien.

Tsja. 

Verschil moet er blijkbaar zijn. Want hoewel veel Rotterdammers het nog steeds achter een schermpje of met schoolgaande kinderen in thuis-quarantaine moeten stellen, is het natuurlijk cruciaal dat de BV Nederland open for business blijft. En dat leden van de Nederlandse koninklijke familie hun legitimiteit blijven ontlenen aan een cruciale rol in die BV.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

 • Tien werkgevers en nul pensioen – ongedocumenteerde werkenden vertellen hun verhaal

  • Samenleving en zorg

  Interview Sommige schoonmakers en au pairs werken hier al decennia zonder papieren. Zonder pensioen, zorgverzekering…

 • De wet faalt bij arbeidsuitbuiting

  • Samenleving en zorg

  Achtergehouden loon, onbewoonbare huisvesting, te lange werkdagen en een contract in een onleesbare taal. Arbeidsuitbuiting kent vele facetten, maar bewijzen dat je er slachtoffer van bent is door falende wetgeving zo goed als onmogelijk.

 • Met de dood van mijn oma, stierf ook een stukje van mijn Surinaamse identiteit

  • Samenleving en zorg

  Aan het einde van het jaar verschijnen de lijstjes, jaaroverzichten en terugblikken. Ook Loulou Drinkwaard blikt terug en staat stil bij het overlijden van haar oma. Lees haar persoonlijke verhaal over hoe ze het betreurt dat ze nooit haar oma’s taal Sranantongo leerde, en over gemis. 

 • Alle artikelen

De agenda die je aan het denken zet

 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Netwerk Ongedocumenteerden Onderdak start met bouwen in Rotterdam. Kom naar de kick-off op 9 maart.…

  Venue: Rotterdamse Ongedocumenteerden Steunpunt
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam