Ga naar de inhoud

Voor een dubbeltje op de achterste rij

“Digitale inclusie” en “inclusieve digitalisering” zijn buzzwords die kritiekloos gebruikt worden. Het is hoogste tijd om de implicaties van die digitalisering eens onder kritische loep te nemen, stelt onze columnist Jiska Engelbert. 

Vers Beton – Robin Duister – Column Jiska Engelbert – 2020
beeld: Robin Duister

De inauguratie van het drijvende Rotterdamse hoofdkantoor van het Global Center on Adaptation, deze week door Koning Willem-Alexander. De Grand Prix in Zandvoort afgelopen zondag, Prins Bernhard Junior’s van opa geërfde liefdesbaby. Het Erasmus Enterprise, universitair centrum ‘to fuel your entrepreneurial journey’ dat afgelopen maandag feestelijk werd geopend (door de altijd voor ondernemerschap te porren Rotterdamse loco-burgemeester Vincent Karremans) in bijzijn van Prins Constantijn, die bovendien officieel envoy ofwel ambassadeur van het Nederlandse tech-ecosysteem is. En binnenkort het jaarlijkse Smart City Next congres, waar gasten voor een combideal van 1299 euro onder andere op excursie gaan naar “succesvol praktijkvoorbeeld” Reyeroord in IJsselmonde, nadat ze een lezing over “inclusive approach to digitalization” krijgen van Prinses Laurentien.

Tsja. 

Verschil moet er blijkbaar zijn. Want hoewel veel Rotterdammers het nog steeds achter een schermpje of met schoolgaande kinderen in thuis-quarantaine moeten stellen, is het natuurlijk cruciaal dat de BV Nederland open for business blijft. En dat leden van de Nederlandse koninklijke familie hun legitimiteit blijven ontlenen aan een cruciale rol in die BV.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam