Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
VB_STEUR_03_lowres_Willem_de_Kam
Colin Schram en Kristina Verheij – Steur Beeld door: beeld: Willem de Kam

Er mocht weer gedanst worden, afgelopen oktobermaand. ‘Nachtleven’ mocht het nog niet heten: hoewel eind september afscheid werd genomen van bijna alle coronamaatregelen, moeten clubs, andere horeca en evenementen nog uiterlijk om middernacht op slot. Ondanks twee massale Unmute Us-protesten en een (verloren) kort geding van de evenementenbranche tegen de staat, bleven deze sectoren laatste in de rij. 

Maar na anderhalf jaar droogte stilt zelfs deze kleine oase de dorst van Rotterdamse nachtdieren. Zij zagen sinds maart 2020 hun uitlaatklep aan banden gelegd worden, niet zonder gevolgen: volgens onderzoek van de Erasmus Universiteit groeide het percentage jongeren met psychische klachten tijdens de coronacrisis tot alarmerende hoogtes.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Een persoon wiens genderidentiteit overeenkomt met hetzelfde geslacht als bij de geboorte. ↩︎
  2. een harde, elektronische variant van hiphop ↩︎
Robin van Essel

Robin van Essel

Robin van Essel (1985) weet een klein beetje van een hele hoop verschillende dingen. Met zijn beetje kennis van een hele hoop schrijft hij het liefst over cultuur, uitgaansleven, media en stedelijke ontwikkeling. Dat kan op allerlei plekken in de wereld zijn, maar het allerliefst houdt hij het bij zijn geboortestad Rotterdam.

Profiel-pagina
willem_profielfoto

Willem de Kam

Fotograaf

Willem de Kam (1988) studeerde grafisch ontwerp aan de Willem de Kooning Academie. Hij fotografeert nu full-time alles van schreeuwende voetbalsupporters tot kruiswoordpuzzelende bejaarden. Hij doet dit voor diverse media en opdrachtgevers uit de culturele en commerciële sector.

Profiel-pagina