Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
393A1363 copya_VersBeton
Beeld door: beeld: Florine van Rees

Met de stijgende huizenprijs in Rotterdam stijgt mijn verbazing en dan vooral over dit: we kijken vooral naar de prijs per vierkante meter en niet naar de prijs per kubieke meter. Ikzelf kwam er ook pas achter nádat ik mijn appartement betrok. Nu zou ik met gemak een derde van mijn vierkante meters inleveren voor een hoger plafond. Ik vind 259 cm hoogte niet vervelend, maar toch, ik geloof dat de ruimte boven je hoofd belangrijker is dan een logeerkamer. Een paar centimeter meer scheelt al enorm. Mijn theorie: ruimte boven je hoofd geeft ruimte in je hoofd. 

Ik heb geen bewijs hiervoor behalve empirisch: vraag een willekeurige bewoner van Little C (dus óók de sneue huurders die op de verbouwing uitkijken van het Erasmus MC) of ze er fijn wonen en ze beginnen instemmend te knikken. Vraag of ze het hoge plafond (3 meter) fijn vinden en ze beginnen maniakaal te stralen. Nu, dat zegt niets, maar ook weer alles, vind ik zo.

De straks op te leveren Zalmhaventoren heeft niet zulke hoge plafonds. Bouwnummer 419 van maar liefst 354 m2 oppervlakte, telt 920 kubieke meters. Deel deze oppervlakte (of van welk appartement dat straks wordt opgeleverd dan ook) door het aantal kubieke meters en je zult zien dat het plafond van dit enorme penthouse 2.59887 m hoog is. Het bouwbesluit eist een minimale hoogte van 2,6 m. Dat de Zalmhaventoren een kwart-millimeter onder het bouwbesluit uitkomt, zegt niets, maar toch ook weer alles, vind ik zo. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Screenshot 2017-08-11 16.13.53

Anneke Kortleve

Anneke Kortleve (1985) is schrijver, vooral over eten en het leven. Ze woont in Rotterdam en probeert met haar kook- en schrijfproject ‘Condimentariër’ vleeseters ervan te overtuigen dierlijke producten als toevoeging te zien, niet als hoofdbestanddeel.

Profiel-pagina
10547749_10154894484515486_7617606655025449823_o_1000

Florine van Rees

Fotograaf

Florine van Rees (1988) is afgestudeerd als modevormgever en benut haar kennis in de beeldvorming. Met een modische blik benadert ze documentaire onderwerpen in de fotografie. Een samenspel van kleur, contrast, textuur en lijnen staat hierin centraal. Naast haar werk als fotograaf mede-beheert Florine ook het online magazine www.slash-zine.com waar vooral inspiratie gedeeld wordt.

Profiel-pagina