Ga naar de inhoud

Friet van Piet op zijn Surinaams bij Café Cascade — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Giovanni eet een ‘Cascade’, waarvoor tegenwoordig een jonge generatie stamgasten in de rij staat, bij het gelijknamige Surinaams bruin café van Ramon en Pieter in Delfshaven.

UITGELICHTFLB_20210923_O8A5589
beeld: Florian Braakman

Ondanks dat ik mezelf absoluut niet als een kroegtijger typeer is dit één van de weinige cafés in de buurt waar ik zo nu en dan graag een avond aan de bar hang: Café Cascade. Als ik op een willekeurige avond op de hoek van de Watergeusstraat en de Derde Schansstraat binnenloop is de kroeg – in ieder geval voor de lockdown – altijd goed gevuld, met een bont gezelschap aan stamgasten. Vooral mannen en vrouwen van middelbare leeftijd kunnen gerekend worden tot de stamgasten maar er is ook een jongere generatie die hun weg naar Cascade weet te vinden.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam