Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers-Beton—Jowan-de-Haan—Betekenis-van-Nida—2021
Beeld door: beeld: Jowan de Haan

Bij het bekendmaken van het afscheid uit de gemeentepolitiek, twee weken geleden, verwees NIDA naar een koranvers. De inspiratiebron is nooit ver weg bij NIDA, een beweging die in 2013 ontstond door islamitische Rotterdammers die zich niet herkenden in de lokale en landelijke politiek.

Wat heeft de aanwezigheid van NIDA in de Rotterdamse gemeentepolitiek betekend? En wat laat de partij achter in de stad? Verschillende personen in en rondom de partij vertellen hoe de islam de leidraad bood voor hun politieke invulling. Hoe NIDA Rotterdam heeft veranderd en waarom de beweging haar doel beter kan bereiken buiten de Rotterdamse raadzaal. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

IMG_2371

Joost Baumgardt

Trainee onderzoek

Joost Baumgardt (1995) woont in Rotterdam-West en werkt als freelance journalist voor onder andere het AD Rotterdams Dagblad en NRC. Hij maakt daarnaast tekeningen van krijt. Als hij niet met verhalen bezig is, luistert hij muziek of rijdt hij op zijn skateboard door de stad.

Profiel-pagina
foto_jowan

Jowan de Haan

Chef illustratie

Jowan woont in Rotterdam, studeerde in 2013 af aan de WDKA als grafisch ontwerper en werkt sindsdien als illustrerende ontwerper en ontwerpende illustrator. De invloed van zijn liefde voor zeefdruk is groot. Naast keihard werken doet hij niets liever dan, vanuit zijn zeefdrukatelier, vrij werk de wereld in slingeren.

Profiel-pagina