Ga naar de inhoud

Hoe NIDA de gemeentepolitiek in Rotterdam wakker schudde — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De van oorsprong Rotterdamse partij NIDA doet niet mee aan de aankomende gemeenteraadsverkiezingen en stopt als politieke partij. Dat was te verwachten, maar is wel jammer, vinden leden. “Misschien waren we iets te vroeg.”  

Vers-Beton—Jowan-de-Haan—Betekenis-van-Nida—2021
beeld: Jowan de Haan

Bij het bekendmaken van het afscheid uit de gemeentepolitiek, twee weken geleden, verwees NIDA naar een koranvers. De inspiratiebron is nooit ver weg bij NIDA, een beweging die in 2013 ontstond door islamitische Rotterdammers die zich niet herkenden in de lokale en landelijke politiek.

Wat heeft de aanwezigheid van NIDA in de Rotterdamse gemeentepolitiek betekend? En wat laat de partij achter in de stad? Verschillende personen in en rondom de partij vertellen hoe de islam de leidraad bood voor hun politieke invulling. Hoe NIDA Rotterdam heeft veranderd en waarom de beweging haar doel beter kan bereiken buiten de Rotterdamse raadzaal. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam