Ga naar de inhoud

Houd oog voor elkaar

Mensen die sceptisch zijn tegenover het systeem en het vaccin, moeten we niet buitensluiten, maar juist bij ons laten aansluiten, stelt columnist Lorenzo Elstak.

Vers Beton – Robin Duister – Column Lorenzo Elstak – 2020
beeld: Robin Duister

Het vaccinatiepaspoort of de coronatest als toegang voor horeca, evenementen en andere publieke ruimtes zorgt voor een bepaalde uitsluiting van groepen in de samenleving. Een deel van de mensen wordt uitgesloten van allerlei activiteiten. Dat baart me zorgen. Ik kies geen kant in de discussie. Ik vind dat iedereen zijn eigen keuzes moet maken. Iedereen heeft zijn eigen verhaal en dat is goed. 

Maar wat gaat er nu ontstaan? Hoe gaan we hiermee om als samenleving? Hoe gaan we ervoor zorgen dat we niet egoïstisch worden? Dat we denken: nou ik mag lekker alles, dus je zoekt het maar uit, en jij bent de reden waarom wij nog niet helemaal in vrijheid leven. Nee, door die ander moet jij in de spiegel blijven kijken. Die ander zet je aan het denken. We moeten er samen voor zorgen dat het ons als maatschappij niet verder uit elkaar drijft.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam