Ga naar de inhoud

Het is kermis in Rotterdam. Onze columnist Elfie Tromp ging naar de Schiehaven, en realiseert zich dat het niet het plezier is, waarvoor ze altijd terugkomt.

Vers Beton – Robin Duister – Columnist Elfie Tromp – 2020
beeld: Robin Duister

Opgedofte tieners worden door politie tegen de hekken gezet en gefouilleerd. ‘Doe je portemonnee in je binnenzak,’ zegt mijn vriend en we stappen de Schiehaven op. 

Het geluid van de attracties overstemd de slierten gegil van de mensen die in de lucht worden gegooid bij de Booster. De avond valt en de volle maan rijst boven de knipperende lichten. Het is kermis in Rotterdam.

Een kind trekt aan een touwtje en krijgt een roze knuffel-eenhoorn. Een kind kukelt uit zijn buggy en zijn moeder, afgeleid door alle prikkels, rijdt er per ongeluk overheen. Een kind verslikt zich in zijn kippopcorn en braakt een plas van cola, suikerspin en churros-resten uit. Een kind pakt de kwast in de rups en mag nog een rondje. Zijn vriendjes niet.

‘Hoe komt het toch dat de kermis zo vaak het decor is waar het fout gaat in films en series?’ vraagt mijn vriendin Anastasia.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures