Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
versbeton_wijkpaleis_03_daphnevandrenth
Beeld door: beeld: Daphne van Drenth

Eigenlijk is de ‘dorpszaal’ nog gesloten, maar het is al een levendige boel bij het Wijkpaleis aan de Claes de Vrieselaan. Buurtbewoners lopen ongedwongen in en uit. Vanuit een hoekje bij de bar verspreidt de geur van koffie zich door de grote open ruimte, tussen de werkbanken met naaimachines, tafels met gereedschap, tot aan de bureaus waar zojuist een taalles is gestart.

Marieke Hillen en Floris van Gennep zijn het werkbestuur van de stichting Wijkpaleis. Niet de enige kartrekkers, benadrukken ze, want daar werken ook anderen hard voor. Zoals Fatma, al vanaf dag één betrokken, die zorgt vanuit de keuken met haar gastvrijheid dat mensen zich welkom voelen en blijven komen. Of Justin, die voor continuïteit zorgt door het beheer en onderhoud van het pand. Met dat team is het Wijkpaleis deze maand een succesvolle crowdlening-campagne begonnen om de aankoop van het gebouw te financieren. Al binnen twee weken is het oorspronkelijke doelbedrag van 230.000 euro opgehaald.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Er is een puntentelling, zoals vastgesteld in de Kadernota Vastgoed, waar voorwaarden in staan over opknappen, en gebruik van het pand, maar waarin het bedrag dat geboden werd uiteindelijk doorslaggevend bleek. ↩︎
  2. Tjeenk Willink (1942) is een Nederlands voormalig politicus voor de Partij van de Arbeid (PvdA) en oud-topambtenaar. ↩︎
Manon

Manon Dillen

Manon (1992) is econoom en filosoof. Ze heeft haar hart verloren aan de stad die er geen schijnt te hebben.

Profiel-pagina
Daphne van Drenth profiel

Daphne van Drenth

Fotograaf

Daphne van Drenth (1991) studeert grafische ontwerpen aan de Willem de Kooning. Ze fotografeert en ontwerpt vanuit fascinatie voor storytelling, architectuur en het gedrag van de mens vanuit haar eigen perspectief.

Profiel-pagina