Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer

Op het Afrikaanderplein kwamen sprekers uit heel het land aan het woord. Het laatste woord was aan Mustapha Eaisaouiyen, bekend als columnist bij Vers Beton, namens de bewonersgroep Tweebos.

De demonstratie eindigde in een vrolijke en vreedzame stoet richting de Markthal. Op de Erasmusbrug stonden een aantal politiebusjes en ME’ers hielden een groot deel van de demonstranten tegen aan het begin van de brug, ogenschijnlijk zonder duidelijke reden. Zo’n 50 demonstranten werden geïsoleerd van de rest en gearresteerd, waarbij door de politie geweld is gebruikt.

In een livestream van OPEN Rotterdam is te zien dat de politie verklaart dat zij “deze groep niet in de binnenstad willen hebben” en “er is nog niets gebeurd en dat willen we zo houden”, waarbij ze zeggen meer informatie te hebben. Onduidelijk is om wat voor informatie het gaat. De gemeenteraadsfracties SP, GroenLinks en PvdA hebben aangekondigd hierover in debat te gaan met burgemeester Aboutaleb in de gemeenteraad op 28 oktober.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Eeva Liukku

Eeva Liukku

Hoofdredacteur

Eeva Liukku (Rotterdam, 1983) begrijpt niet waarom mensen ergens anders zouden willen wonen dan in Rotterdam, maar heeft wel in Amsterdam wijsbegeerte gestudeerd.
[email protected]

Profiel-pagina
frank hanswijk

Frank Hanswijk

Fotograaf

Frank Hanswijk (Rotterdam, 1971) is een Rotterdamse fotograaf. Hij ontwikkelde zich breed met werk in journalistiek, reclame, theater en architectuur. De laatste jaren concentreert zijn werk zich steeds meer op architectuur en landschap. Hij benadert de architectuur niet als object maar als plek waarin de mens, al dan niet op de foto aanwezig, een cruciale rol speelt.

Profiel-pagina