Ga naar de inhoud

Zo was de woondemonstratie die werd verstoord door de politie

Er kwamen zondag 17 oktober zo’n 8 tot 10 duizend mensen demonstreren tegen het landelijke woonbeleid op het Afrikaanderplein. Toen de stoet over de Erasmusbrug richting het centrum ging, werd een deel van de demonstranten tegengehouden door de politie en met geweld gearresteerd. Fotograaf Frank Hanswijk was erbij en legde de dag vast.

Op het Afrikaanderplein kwamen sprekers uit heel het land aan het woord. Het laatste woord was aan Mustapha Eaisaouiyen, bekend als columnist bij Vers Beton, namens de bewonersgroep Tweebos.

De demonstratie eindigde in een vrolijke en vreedzame stoet richting de Markthal. Op de Erasmusbrug stonden een aantal politiebusjes en ME’ers hielden een groot deel van de demonstranten tegen aan het begin van de brug, ogenschijnlijk zonder duidelijke reden. Zo’n 50 demonstranten werden geïsoleerd van de rest en gearresteerd, waarbij door de politie geweld is gebruikt.

In een livestream van OPEN Rotterdam is te zien dat de politie verklaart dat zij “deze groep niet in de binnenstad willen hebben” en “er is nog niets gebeurd en dat willen we zo houden”, waarbij ze zeggen meer informatie te hebben. Onduidelijk is om wat voor informatie het gaat. De gemeenteraadsfracties SP, GroenLinks en PvdA hebben aangekondigd hierover in debat te gaan met burgemeester Aboutaleb in de gemeenteraad op 28 oktober.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam