Voor de harddenkende Rotterdammer
Geisje.VersBeton.AnoukEstourgie13
Beeld door: beeld: Geisje van der Linden

Museum Rotterdam ging op 1 december 2020 dicht voor het publiek. Alleen de dependance aan de Coolhaven (Museum ’40-’45-Nu) bleef open. Op advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) kreeg het museum enkel nog budget om de collectie te beheren, en om een ‘nieuwe stadsmuseale functie’ uit te denken.

Daarmee begon oud-directeur van Rotterdam Festivals Johan Moerman. Hij werd aangesteld als verkenner en presenteerde in mei 2021 drie scenario’s voor de nieuwe stadsmuseale functie: de eerste optie was een ‘Huis van de geschiedenis’ in een herkenbaar gebouw, met ruimte voor zowel een vaste tentoonstelling als wisselexposities. Scenario twee was een ‘Huis van de stad’ met een kleiner gebouw voor de vaste opstelling en wisselexposities vooral op andere plekken in de stad. En dan was er nog het museum als ‘Spin in het web’ zonder eigen gebouw. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. MuCEM is het Musée des Civilisations de l Europe et de la Méditerranée. In het Nederlands: Museum van Europese en Mediterrane beschavingen. ↩︎
foto-susan-LI

Susan Hogervorst

Susan Hogervorst is historicus en werkt als docent en onderzoeker aan de Open Universiteit en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Samen met Patricia van Ulzen schreef ze ‘Rotterdam en het bombardement. 75 jaar herinneren en herdenken’.

Profiel-pagina
GeisjevanderLinden.versbetonkopie

Geisje van der Linden

Fotograaf

Geisje van der Linden (Rotterdam, 1985) werkt als documentaire fotograaf aan langlopende foto projecten. In haar werk onderzoekt ze hoe grote veranderingen, vaak van maatschappelijke aard, het leven van mensen en hun omgeving beïnvloedt en hoe zij zich hieraan zowel bewust als onbewust op aanpassen. Dit jaar publiceert ze haar eerste fotoboek met de titel, Stella Maris. Over Oost-Europese gastarbeiders in Nederland. Naast haar eigen projecten werkt ze in opdracht.

Profiel-pagina