Ga naar de inhoud

Het moest het rechts-extremisme zijn en het rechts-extremisme alleen

Gemeenteraadslid René Segers-Hoogendoorn (CDA) vertelt over zijn ervaringen tijdens het debat in de raadzaal na de rellen in Rotterdam van 19 november. “De gemeenteraad van Rotterdam bewees zichzelf en de burgers die ze vertegenwoordigt weer geen beste dienst.”  

Ochtend na de rellen 2021 11 20 foto Joke Schot 1Kopie-1
Ochtend na de Coolsingelrellen beeld: Joke Schot

Zes dagen na de afgrijselijke rellen in het centrum van Rotterdam zaten de gemeenteraadsleden die woordvoerder zijn op het thema ‘veiligheid’ bij elkaar in de raadzaal om het debat erover te voeren. Logisch, want als zoiets tumultueus gebeurt in je stad, moet je het daar als volksvertegenwoordiging met elkaar over hebben.

Maar het debat had niet lang nodig om uit de bocht te vliegen. Leefbaar Rotterdam richtte al haar pijlen op het college (dat is immers de vijand) en suggereerde patrouilles van mariniers door de stad. De VVD hamerde op keihard aanpakken en ‘ lange latten ’. 50PLUS durfde, interrumperend op Leefbaar,  als eerste te benoemen dat de politiek ook naar zichzelf moet kijken, maar lardeerde dat met een opsomming waarbij ook het (uit de hand gelopen) woonprotest werd benoemd en toen was de boot aan: hoe kun je dat in relatie brengen tot deze rellen? De onderliggende boodschap (laten we (ook) naar onszelf kijken) werd al lang niet meer gehoord.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam