Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Laura Hopmans – 20 jaar Leefbaar Rotterdam – 2021
Beeld door: beeld: Laura Hopmans

Het is ironisch om te moeten vaststellen dat de kloof tussen burgers en Den Haag weer even groot is als in 2001 toen de partij werd opgericht, schrijft Leefbaar Rotterdam. In relatieve stilte presenteerde de partij afgelopen weekend haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. 

Dat programma begint met een terugblik naar de aardverschuiving die Pim Fortuyn in 2002 veroorzaakte. Sinds dat jaar kan niemand meer om Leefbaar heen, stelt zij zelf, al heeft de partij maar acht van de twintig jaar bestuurd. Ook in de oppositie zorgde Leefbaar er naar eigen zeggen voor dat de stad niet “teruggleed naar de eindjaren van de vorige eeuw”. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Chris Aalberts

Chris Aalberts

Chris Aalberts schrijft en spreekt over de relatie tussen burgers en politiek. Daarnaast doceert hij aan de Erasmus Universiteit.

Profiel-pagina
Laura Hopmans

Laura Hopmans

Laura Hopmans (1983) groeide op in een dorpje in Brabant, maar had al snel Rotterdam ontdekt waar ze is gaan wonen en studeren. In 2010 ronde ze de opleiding illustratie af aan de Willem de Kooning academie. Haar werk barst uit z’n voegen van landelijke, jaren 70 en mode-fotografie invloeden.

Profiel-pagina