Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
VB_vuurwerk_1
Beeld door: beeld: Florine van Rees

Vuurwerk is verboden, wegens corona. De druk op de zorg wordt te groot. De vuurwerksector vindt dat het verbod rauw op hun dak valt. Ik vind dat niet. Corona of niet, ik denk dat we al jaren weten dat het een keer klaar is met deze traditie, die eigenlijk pas vanaf de jaren ‘80 is opgekomen en een vlucht nam in de jaren ‘90 – en zo ongeveer gelijk opging met de grootheidswaanzin van ons kapitalistisch bestel. 

De vuurwerksector had toch ook kunnen inzien dat het verkopen van pijlen waardoor natuur en ledematen naar de gallemiezen gaan, een keer zou stoppen? Dat de maatschappelijke kosten van zo’n pijl veel hoger liggen dan die 15 euro die ze eraan verdienen? Dat ook in andere jaren alle oogartsen en plastisch handchirurgen (bestaat) al overbezet raakten en dat er al jaren wordt gepleit voor een verbod, door diezelfde zorg? 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Screenshot 2017-08-11 16.13.53

Anneke Kortleve

Anneke Kortleve (1985) is schrijver, vooral over eten en het leven. Ze woont in Rotterdam en probeert met haar kook- en schrijfproject ‘Condimentariër’ vleeseters ervan te overtuigen dierlijke producten als toevoeging te zien, niet als hoofdbestanddeel.

Profiel-pagina
10547749_10154894484515486_7617606655025449823_o_1000

Florine van Rees

Fotograaf

Florine van Rees (1988) is afgestudeerd als modevormgever en benut haar kennis in de beeldvorming. Met een modische blik benadert ze documentaire onderwerpen in de fotografie. Een samenspel van kleur, contrast, textuur en lijnen staat hierin centraal. Naast haar werk als fotograaf mede-beheert Florine ook het online magazine www.slash-zine.com waar vooral inspiratie gedeeld wordt.

Profiel-pagina