Ga naar de inhoud

Het gevecht tegen het zuur

In haar laatste column van dit jaar probeert Elfie Tromp niet wanhopig te worden. “Het is verleidelijk om vingers te wijzen maar er is geen enkel land dat zich hier met vlag en wimpel doorheen slaat.”

Vers Beton – Robin Duister – Columnist Elfie Tromp – 2020
beeld: Robin Duister

Het is makkelijk om boos te zijn. Ik krijg het ’s middags als een pushbericht binnen op mijn telefoon: volgende week gaan de scholen vervroegd dicht. Onder mij hoor ik de buurmeisjes spelen. Als ik mijn best doe, hoor ik woord voor woord wat ze zeggen, met dank aan de besparing op bouwmaterialen in onze pittoreske jarendertigwoning. De onderburen zitten al weken in thuisisolatie nadat ieder famillielid achtereenvolgens een snotneusje kreeg. Wie moet de kinderen volgende week opvangen? Opa en oma dan maar? Die nog zitten te wachten op hun booster en extra kwetsbaar zijn voor wat Madelief en Eva aan nieuwe varianten op het schoolplein opliepen?

Ik zie een potentieel familiedrama in de dop. De opvang is onbetaalbaar, want marktwerking en er is een oppasserstekort, want die draaien allemaal diensten bij de GGD-coronalijn of volgen braaf colleges op hun HBO’s die wél openblijven.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Op 22 juni 2024 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag. Deze dag is een perfect moment om kennis te maken met architecten, meer te leren over de achtergrond en werkwijze van de verschillende bureaus en elkaar te ontmoeten.

  Venue: bureaus verspreid door Rotterdam
  Datum:
 • Herontdek het Museumpark met een speciale route! Deze leid je via landmerken door het park, langs bijzondere interventies en tentoonstellingen van een nieuwe generatie ontwerpers.

  Venue: Museumpark Rotterdam
  Datum:
 • Wil je de economie beter begrijpen en erover meepraten? Kom dan naar het Economie Festival, van vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni. Een weekend vol films, lezingen, theater, debatten en muziek in Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster.

  Venue: Debatpodium Arminius, Theater Walhalla en de bioscopen KINO en LantarenVenster
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • As our Rotterdam team expands, we are looking for an experienced PR and Communication professional who can help us communicate our mission and results to clients, stakeholders, and the public. You will create overall branding and editorial for reports and publications, manage our social media channels, and create written and visual content for press releases, newsletters, and website updates, amongst others. Furthermore, you assist with graphic design, lead event participation, and seek press opportunities to promote our projects.

 • De Academie voor Bouwkunsten is op zoek naar een Opleidingscoördinator Stedenbouw (0,4-0,6 fte) die het team van vaste coördinatoren vanaf september 2024 komt versterken.

 • Stichting het Park in Rotterdam onderhoudt het Park met hoge kwaliteit met een team hoveniers. Vanuit het Parkpaviljoen maken we een cultureel en educatief programma op het snijvlak van cultuur en natuur met onder andere exposities, poëzie, muziek, lezingen en wandelingen. Het programma en hoveniers team opereert vanuit het Parkpaviljoen in het Park. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van deze prachtige plek. 

 • Bekijk alle vacatures