Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
000007
Beeld door: beeld: Jonathan Oron

Zelf mocht ik dit jaar voor het eerst stemmen en merkte hoe lastig voor sommige generatiegenoten was om een partij te vinden die hun idealen vertegenwoordigde. Rotterdammers Isa de Beer en Iris Zoet zagen dit ook en besloten daarom een podcast te maken waarin ze jongerenpartijen aan het woord laten: KiesAdvies de podcast. Waar ze in hun eerste seizoen de landelijke politiek onder de loep namen, besloten ze dit seizoen te wijden aan de gemeenteraad en in het bijzonder: de Rotterdamse gemeenteraad. In hun podcast behandelen ze onderwerpen die direct te maken hebben met jongeren. Elke aflevering krijgt één jongerenpartij een half uur de tijd om hun standpunten te delen over een van die geselecteerde onderwerpen. 

Waarom een podcast?

Isa: “Zelf luisteren we allebei al heel lang naar podcasts. Van podcasts die gaan over maatschappelijke problemen tot podcasts die eigenlijk nergens over gaan. Zelf wist ik ook niet veel over politiek, maar toen vorig jaar de Tweede Kamerverkiezingen op het programma stonden, besloot ik toch maar eens een politieke podcast te luisteren. Ik weet namelijk bijna nooit op wie ik moet stemmen: ik ben echt een zwevende kiezer. Maar na het luisteren van die podcast kwam ik tot de conclusie dat ik er eigenlijk niks van opgestoken had. Het ging vooral over wat er in Den Haag speelde, maar niet over de partijen en hun idealen. En toen dacht ik misschien kan ik zelf wel een podcast gaan maken over politiek.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

thumbnail_20200723_111205

Fabio Yasamin

Fabio Yasamin (2002) is geboren en getogen in deze wereldstad. Na een redactiestage bij Vers Beton maakt hij een uitstapje naar Tilburg om daar de opleiding Journalistiek te volgen.

Profiel-pagina
profile pic

Jonathan Oron

Fotograaf

Jonathan Oron is autodidact fashion- en portretfotograaf uit Rotterdam. Met exposities voor Willem de Kooning Academie, WORM Rotterdam en publicaties in Gup Magazine en Vacantmuseum is hij zich aan het vestigen als professional. Zijn unique selling point is zijn voorliefde voor analoge fotografie.

Profiel-pagina