Ga naar de inhoud

Op de juiste manier omgaan met gentrificatie volgens architect Zico Lopes

In het hart van de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken heeft architect Zico Lopes zijn bureau Spatial Codes. Giovanni Burke spreekt hem over zijn kijk op architectuur en over nieuwbouwprojecten in de snel gentrificerende wijk BoTu. “De nieuwe buurt Diepeveen is esthetisch, maar wel een enclave. Je moet geen eilandjes creëren.” 

versbeton_denieuwelichting_zicolopes_daphnevandrenth_01
beeld: Daphne van Drenth

Op de hoek van de Eerste Schansstraat en de Bingleystraat, midden in de woonwijk Bospolder-Tussendijken, huist het architectenbureau van Zico Lopes: Spatial Codes. Het pand is in warme tinten gehuld, er staat een grote (eet)tafel in het zicht. De zware gordijnen en boekenkast maken het plaatje compleet: deze werkruimte gaat natuurlijk op tussen de huizenblokken. Het zou bijna door kunnen gaan voor een tot woonruimte getransformeerd winkelpand, ware het niet dat de werkplekken achter in de ruimte wel op bedrijvigheid duiden.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam