Ga naar de inhoud

Vers Beton volgt de belofte(n) van de nieuwe Wijkraad: help mee aan ons onderzoek!

Als in maart de Gebiedscommissies vervangen worden door Wijkraden, hebben Rotterdammers dan echt meer recht van spreken? Jiska Engelbert volgt komende maanden de belofte(n) van de Wijkraad. En onze lezers kunnen daarbij helpen.

UITGELICHTD54262BB-D4C7-4762-868A-AD791167EA64
beeld: Florian Braakman

Op dezelfde dag dat Rotterdammers hun stem uit kunnen brengen tijdens de Gemeenteraadsverkiezingen, 16 maart 2022, mag ook gestemd worden op kandidaten voor de Wijkraden. De Wijkraad belooft het instrument te worden om de kloof tussen burgers en ‘De Coolsingel’ te verkleinen. Door betrokkenheid bij en inspraak in de directe leefomgeving van Rotterdammers formeel in te richten. De Wijkraad is deel van het plan Wijk aan Zet voor nieuwe wijkdemocratie, dat de Gemeente Rotterdam eind 2021 presenteerde. Ze vervangt de huidige Gebiedscommissies. Maar (hoe) werkt dat eigenlijk en (hoe) willigt Wijk aan Zet haar belofte in?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam