Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Nina Fernande – Gemeentelijk vastgoed 1 -2021
Beeld door: beeld: Nina Fernande

Dit artikel in het kort

  • Beleggers maken op dit moment veel meer kans om vastgoed van de gemeente te kopen dan particulieren of maatschappelijke partijen.
  • Dat had anders kunnen zijn: in 2017 lag een plan klaar om niet alleen naar de koper met het hoogste bod te kijken, maar ook naar waarde voor de wijk en cultuurhistorie.
  • Een reorganisatie binnen de gemeente, na de enorme fraude met poppodium Waterfront, deed dat plan sneuvelen.
  • Maar nu, vijf jaar later, lijkt de verkoopstrategie van de gemeente (snel verkopen en tegen een hoge opbrengst) achterhaald. Ook onder beleggers kan een nieuwe aanpak op steun rekenen.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. De gemeenteraad heeft het recht om zelf onderzoek (enquête) te laten uitvoeren vanwege haar taak het stadsbestuur te controleren. Het onderzoek kan gaan over het gehele bestuur of een onderdeel van het door de burgemeester of het college gevoerde bestuur. Elk raadslid kan voorstellen om een onderzoek in te stellen. ↩︎
Vastgoed in de verkoop
Teun van den Ende

Teun van den Ende

chef architectuur & stedelijke ontwikkeling

Teun van den Ende laat zich niet graag leiden door hypes, maar gaat juist op zoek naar de lange lijnen in de ontwikkeling van Rotterdam – en ook andere steden trouwens. Teun combineert populaire cultuur met historisch onderzoek naar de stad.

[email protected]

Profiel-pagina
05_Nina Fernande_integratie

Nina Fernande

Illustrator

Nina Fernande (1987) is een illustrator. Ze woont en werkt in Rotterdam. Als ze niet aan Franstalige chansons werkt, kleurt, faxt en streept ze simpele maar krachtige platen. Ze typeert haar werk als cartoonesk zonder het grafische element te verliezen.

Profiel-pagina