Ga naar de inhoud

Feyenoord City: “Hak die knoop door. Als het moet desnoods zonder stadion” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de eerste aflevering van De race naar de Coolsingel bevraagt Marjolein Kooyman bewoners op Zuid in de wijk De Veranda over de (on)mogelijke komst van Feyenoord City. Wat was het stemgedrag van deze wijk in 2018? En hoe kijken verschillende politieke partijen naar de komst van een nieuw stadion?

headerSalih_Kilic_0020
beeld: Salih Kiliç

Via de Laan op Zuid rennen de lopers over het Varkenoordseviaduct langs de Essalam moskee. Daarachter doemen de vier lichtmasten van de Kuip op.

De NOS-camera zoomt vanuit de helikopter in op het voetbalstadion. Ook de flats aan de Veranda, de grijze loods van de Gamma en een verlaten parkeerterrein. Dit is het gebied van ruim 600.000 vierkante meter waar al ruim vijf jaar stevige discussies over worden gevoerd in de raad.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures