Ga naar de inhoud

Feyenoord City: “Hak die knoop door. Als het moet desnoods zonder stadion” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de eerste aflevering van De race naar de Coolsingel bevraagt Marjolein Kooyman bewoners op Zuid in de wijk De Veranda over de (on)mogelijke komst van Feyenoord City. Wat was het stemgedrag van deze wijk in 2018? En hoe kijken verschillende politieke partijen naar de komst van een nieuw stadion?

headerSalih_Kilic_0020
beeld: Salih Kiliç

Via de Laan op Zuid rennen de lopers over het Varkenoordseviaduct langs de Essalam moskee. Daarachter doemen de vier lichtmasten van de Kuip op.

De NOS-camera zoomt vanuit de helikopter in op het voetbalstadion. Ook de flats aan de Veranda, de grijze loods van de Gamma en een verlaten parkeerterrein. Dit is het gebied van ruim 600.000 vierkante meter waar al ruim vijf jaar stevige discussies over worden gevoerd in de raad.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam