Ga naar de inhoud

De race naar de Coolsingel — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen onderzoekt journalist Marjolein Kooyman samen met fotograaf Salih Kiliç de relatie tussen Rotterdammers en de Coolsingel, langs het parcours van de Marathon.

WhatsApp Image 2022-01-10 at 13.32.19
beeld: Salih Kiliç

Op zondag 24 oktober werden ruim 10.000 marathonlopers door zanger Lee Towers weggeschoten aan de voet van de Erasmusbrug. De lopers volgen het parcours dat leidt langs de Kuip, de Slinge en de vooroorlogse wijken op Zuid. Terug de brug over, denderen de duizenden sportievelingen de noordoever op om via een slopend rondje Kralingse Bos te eindigen op de Coolsingel. Winnaar Bashir Abdi eindigde iets meer dan twee uur later op de stoep van het stadhuis.

Enkel voortgedreven door wilskracht en gedragen door aanmoediging van toeschouwers, strompelde de laatste amateur, Bert Ruijgrok (67) uit Bleiswijk, ruim 6,5 uur na de start, dodelijk vermoeid, over diezelfde finish. De marathon verbroedert. Tienduizenden Rotterdammers schreeuwen de voornamen van de hardlopers – te lezen op hun startnummer – klappen en maken muziek. Heel Rotterdam beleeft en leeft mee met de lopers in de race naar de Coolsingel.

Al één reactie — discussieer mee!

 • Ik ben sinds een half jaar lid van de Wijkraad Feijenoord, ter vervanging van iemand die zich wegens verhuizing terug moest trekken. Ik stel me niet herkiesbaar want ik ga geen vier jaar van mijn leven geven voor een gevecht tegen de bierkaai van een hooghartig en hardleers beleidsapparaat dat gespeend is van elke burgersensitiviteit en van elk inlevingsvermogen in de mensen die in de frontlinie staan van de publieke zaak. Vooral op het voor Rotterdam zo cruciale beleid ten aanzien van de vorming van de jeugd. Daar zet ik me liever op een andere manier voor in. Weliswaar zal ik gebruik maken van mijn actieve kiesrecht, maar het passieve kiesrecht laat ik passeren.

  Zie ook http://www.pedeng.nl/gericht

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Tijdens de eerste edtie Extra Space op 14 maart luister je vanaf 19:00 naar de…

  Venue: Leeszaal Rotterdam West
  Datum:
 • De Rotterdamse woningmarkt is krap en de prijzen zijn hoog. De nieuwe Woonvisie, die op 14 maart 2024 wordt vastgesteld, belooft verandering. Maar hoe wordt écht betaalbaar wonen in Rotterdam gerealiseerd? Op 7 maart organiseren AIR, Platform Woonopgave, Recht op de Stad en KeileCollectief het stadsgesprek ‘Betaalbaar wonen: hoe dan?!’Onderwerp van gesprek zijn de nieuwe Woonvisie, de knelpunten in de praktijk en mogelijke oplossingen. De avond wordt afgesloten met het aanbieden van kant-en-klare moties aan Rotterdamse gemeenteraadsleden, die ze op 14 maart kunnen indienen.

  Venue: Keilepand M4H
  Datum:
 • Bubbeldenken geeft geen oplossingen. Steeds weer dezelfde statements en dezelfde “deskundigen”…brrrr, herhaling van zetten. Daarom op zoek naar verrassend andere meningen.

  Venue: Rotterdamse Salon
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam