Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
WhatsApp Image 2022-01-10 at 13.32.19
Beeld door: beeld: Salih Kiliç

Op zondag 24 oktober werden ruim 10.000 marathonlopers door zanger Lee Towers weggeschoten aan de voet van de Erasmusbrug. De lopers volgen het parcours dat leidt langs de Kuip, de Slinge en de vooroorlogse wijken op Zuid. Terug de brug over, denderen de duizenden sportievelingen de noordoever op om via een slopend rondje Kralingse Bos te eindigen op de Coolsingel. Winnaar Bashir Abdi eindigde iets meer dan twee uur later op de stoep van het stadhuis.

Enkel voortgedreven door wilskracht en gedragen door aanmoediging van toeschouwers, strompelde de laatste amateur, Bert Ruijgrok (67) uit Bleiswijk, ruim 6,5 uur na de start, dodelijk vermoeid, over diezelfde finish. De marathon verbroedert. Tienduizenden Rotterdammers schreeuwen de voornamen van de hardlopers – te lezen op hun startnummer – klappen en maken muziek. Heel Rotterdam beleeft en leeft mee met de lopers in de race naar de Coolsingel.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

WhatsApp Image 2022-01-11 at 13.32.54

Marjolein Kooyman

Marjolein Kooyman (1984) is freelance journalist en schrijft het liefst over Rotterdam. Ze studeerde psychologie in Maastricht en Gent. Als kind wilde ze al journalist worden daarom deed ze daarna nog de PDOJ in Rotterdam. Dat bleek de goede keuze, zowel voor de stad als voor de journalistiek. Marjolein werkte 8 jaar bij het AD Rotterdams Dagblad en schrijft als freelancer voor onder andere NRC Rotterdam en het AD.

Profiel-pagina
salih_kilic

Salih Kiliç

Fotograaf

Salih Kiliç (1986) is freelance reportagefotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar microsamenlevingen. Met zijn foto’s wil Salih deze microsamenlevingen en hun verhalen delen. Een blik achter de schermen op bijzondere plekken en bij bijzondere mensen. Kortom; hij legt alles vast waar een verhaal in zit.

Profiel-pagina