Ga naar de inhoud

Feyenoordfilmmaker Lavinia Xausa: “Ik weet dat er een kans is dat mensen het niet eens zijn met wat ik laat zien” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Fay van der Wall spreekt filmmaker en winnaar van de RTM Pitch: Lavinia Xausa.  Haar Feyenoordfilm So Loud the Sky Can Hear Us draait momenteel online op IFFR. “Het idee dat alleen maar ruige mannen Feyenoordsupporter zijn, bleek niet te kloppen.”

LAVINIA_08_highres_Willem_de_Kam
beeld: Willem de Kam

Wie Vers Beton’s Zes Rotterdammers om in 2022 in de gaten te houden las, zag Lavinia Xausa al voorbijkomen. De 29-jarige Italiaans-Rotterdamse beeldend kunstenaar en filmmaker won vorig jaar de RTM Pitch, die haar hielp de film So Loud the Sky Can Hear Us te realiseren. Op dit moment wordt de film op IFFR online getoond. Ze vertelt over de film, die een genuanceerd beeld van fanatieke Feyenoordsupporters laat zien.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam