Ga naar de inhoud

Goede voornemens

We leven al bijna een maand in het nieuwe jaar. Mochten je goede voornemens gesneuveld zijn, dan tipt columnist Meryem Slimani je nog met een lijstje voornemens, die wél haalbaar zijn. “Stop met eten geven aan duiven en meeuwen.”

Vers Beton – Robin Duister – Columnist portret Meryem Slimani – 2021
beeld: Robin Duister

Ik heb nooit zo geloofd in dat hele new year, new me gebeuren. Wat dat betreft ben ik best wel van het ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.’ In de zin van dat ik geloof dat het vooral van belang is om van jezelf te houden in elke ‘vorm’. Voor een perfectionist is dat een hele uitdaging, want ik heb altijd de hoogste verwachtingen van mezelf en iedereen om mij heen. En dat is best vermoeiend. 

12 januari

Mensen zijn gewoontedieren. Als je uit het niets besluit om vanaf 1 januari ineens elke week 100 km te gaan rennen, elke ochtend een dankbaarheidsdagboek in te vullen, elke avond te mediteren, elke middag tijdens de lunch sla te eten en elke minuut van je dag productief te besteden. Dan vind ik het niet zo gek dat uit onderzoek blijkt dat goede voornemens van veel mensen rond 12 januari sneuvelen. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures