Ga naar de inhoud

Nieuwe directeur IABR Saskia van Stein: “Het gesprek over architectuur is afgestompt” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Saskia van Stein, de nieuwe directeur van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam wil met ontwerp de ontwrichtende werking van klimaatverandering en sociale ongelijkheid te lijf gaan. “Er zit in een systemische weeffout in de manier waarop we bouwen, hoe we onze steden financieren en wie waar mag wonen.”

Saskia-IABR-VB-KJazbec-narrow-3
beeld: Katarina Jazbec

Op 1 oktober 2021 startte Saskia Van Stein (52) als directeur van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR), de organisatie die tweejaarlijks een tentoonstelling en een publiek programma presenteert. Ze was zich niet bewust van de openstaande vacature, toen een headhunter haar benaderde. Van Stein was het jaar ervoor met vol enthousiasme begonnen als hoofd van de masteropleiding Critical Inquiry Lab aan de Design Academy Eindhoven. “Om eerlijk te zijn was ik de IABR een beetje uit het oog verloren. Maar tijdens het sollicitatieproces werd ik steeds enthousiaster. De missie, die gaat over de relatie tussen mens en planeet, past heel goed bij mijn werk.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam