Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Salih_Kilic_0015
Hennie Verberne Beeld door: beeld: Salih Kiliç

Vlakbij metrostation Slinge passeren de marathonlopers het 15-kilometerpunt. Via de Slinge duiken de sporters daarna Zuidwijk in. Ze rennen tot de Langenhorst en keren langs dezelfde weg terug. Ter hoogte van nummer 303 passeren de hardlopers een braakliggend grasveld. Hier, in het midden van Zuidwijk lag tot drie jaar geleden wijkcentrum De Larenkamp. “Het was de drukstbezochte culturele centrum van Rotterdam’’, zegt Hennie Verberne, ondernemer, oud-bewoner en voorzitter van actiecomité Red de Larenkamp.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Dit zijn veertig Nederlandse probleemwijken, waar het Rijk extra geld in investeerde. Die lijst werd opgesteld door minister Ella Vogelaar in 2007. ↩︎
WhatsApp Image 2022-01-11 at 13.32.54

Marjolein Kooyman

Marjolein Kooyman (1984) is freelance journalist en schrijft het liefst over Rotterdam. Ze studeerde psychologie in Maastricht en Gent. Als kind wilde ze al journalist worden daarom deed ze daarna nog de PDOJ in Rotterdam. Dat bleek de goede keuze, zowel voor de stad als voor de journalistiek. Marjolein werkte 8 jaar bij het AD Rotterdams Dagblad en schrijft als freelancer voor onder andere NRC Rotterdam en het AD.

Profiel-pagina
salih_kilic

Salih Kiliç

Fotograaf

Salih Kiliç (1986) is freelance reportagefotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar microsamenlevingen. Met zijn foto’s wil Salih deze microsamenlevingen en hun verhalen delen. Een blik achter de schermen op bijzondere plekken en bij bijzondere mensen. Kortom; hij legt alles vast waar een verhaal in zit.

Profiel-pagina