Ga naar de inhoud

Vergeten wijk Zuidwijk: “Bewoners roepen hier al jaren ‘help, help, help’” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de tweede aflevering van De race naar de Coolsingel spreekt Marjolein Kooyman de bewoners van Zuidwijk in Charlois, waar in 2018 buurthuis De Larenkamp gesloopt werd. Sindsdien brokkelt de wijk af en keldert de participatie, zien bewoners en onderzoekers.

Salih_Kilic_0015
Hennie Verberne beeld: Salih Kiliç

Vlakbij metrostation Slinge passeren de marathonlopers het 15-kilometerpunt. Via de Slinge duiken de sporters daarna Zuidwijk in. Ze rennen tot de Langenhorst en keren langs dezelfde weg terug. Ter hoogte van nummer 303 passeren de hardlopers een braakliggend grasveld. Hier, in het midden van Zuidwijk lag tot drie jaar geleden wijkcentrum De Larenkamp. “Het was de drukstbezochte culturele centrum van Rotterdam’’, zegt Hennie Verberne, ondernemer, oud-bewoner en voorzitter van actiecomité Red de Larenkamp.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam