Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Tessa Biemans – Essay Corona – 2022

Ergens in het begin van februari 2020 zat een vrouw van een jaar of dertig tegenover mij. Een gezonde jonge vrouw die al langere tijd aan het hoesten was, koorts had en zich ziek voelde. Ze wilde getest worden op corona. 

Op dat moment was testen nog beperkt mogelijk. Er waren specifieke eisen gesteld door de GGD om mensen te kunnen testen op corona. Je moest uit Wuhan komen, of in contact zijn geweest met iemand uit Wuhan. Dit was beide niet het geval, maar ze wees me er terecht op dat ze dagelijks in de trein zat naar Den Haag, en niet van alle reizigers kon weten waar die geweest waren. Dat werd één van de terugkerende thema’s tijdens de pandemie. Ik voelde me hier vaak machteloos over.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Nabil Bantal

Nabil Bantal

Nabil Bantal (1979) verhuisde in 2001 naar Rotterdam om daar geneeskunde te studeren. Hij werkt als huisarts en leert Rotterdam elke dag beter kennen door de verhalen van patiënten. Zijn interesses liggen, niet zo verwonderlijk, op het gebied van gezondheidszorg, communicatie en culturele diversiteit.

Profiel-pagina
FotoTessa

Tessa Biemans

Illustrator

Tessa Biemans (1988, Rotterdam) studeerde Fine Arts aan de Willem de Kooning academie. Ze is werkzaam als beeldend kunstenaar en houdt zich bezig met schrijven.

Profiel-pagina