Ga naar de inhoud

Vertrouwen in de wijk — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Nabil Bantal blikt terug op de afgelopen twee jaar als (huis)arts. “De grootste crisis die we zien is de crisis in vertrouwen”. In Rotterdamse wijken ziet hij ook hoe het anders kan.

Vers Beton – Tessa Biemans – Essay Corona – 2022

Ergens in het begin van februari 2020 zat een vrouw van een jaar of dertig tegenover mij. Een gezonde jonge vrouw die al langere tijd aan het hoesten was, koorts had en zich ziek voelde. Ze wilde getest worden op corona. 

Op dat moment was testen nog beperkt mogelijk. Er waren specifieke eisen gesteld door de GGD om mensen te kunnen testen op corona. Je moest uit Wuhan komen, of in contact zijn geweest met iemand uit Wuhan. Dit was beide niet het geval, maar ze wees me er terecht op dat ze dagelijks in de trein zat naar Den Haag, en niet van alle reizigers kon weten waar die geweest waren. Dat werd één van de terugkerende thema’s tijdens de pandemie. Ik voelde me hier vaak machteloos over.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam