Ga naar de inhoud

Vertrouwen in de wijk — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Nabil Bantal blikt terug op de afgelopen twee jaar als (huis)arts. “De grootste crisis die we zien is de crisis in vertrouwen”. In Rotterdamse wijken ziet hij ook hoe het anders kan.

Vers Beton – Tessa Biemans – Essay Corona – 2022

Ergens in het begin van februari 2020 zat een vrouw van een jaar of dertig tegenover mij. Een gezonde jonge vrouw die al langere tijd aan het hoesten was, koorts had en zich ziek voelde. Ze wilde getest worden op corona. 

Op dat moment was testen nog beperkt mogelijk. Er waren specifieke eisen gesteld door de GGD om mensen te kunnen testen op corona. Je moest uit Wuhan komen, of in contact zijn geweest met iemand uit Wuhan. Dit was beide niet het geval, maar ze wees me er terecht op dat ze dagelijks in de trein zat naar Den Haag, en niet van alle reizigers kon weten waar die geweest waren. Dat werd één van de terugkerende thema’s tijdens de pandemie. Ik voelde me hier vaak machteloos over.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures