Ga naar de inhoud

Wat sloopplannen voor je buurt doet met vertrouwen in de politiek — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Marjolein Kooyman spreekt met bewoners van Charlois, Pompenburg en de Tweebosbuurt over sloopplannen. “Als je zo’n mededeling van bovenaf via een brief op de wijk dropt, doet dat het vertrouwen in de politiek geen goed.”

uitgelichtDSC_7174
beeld: Salih Kiliç

Rotterdammers in onder andere de Fazantstraat, Pompenburg en Tweebosbuurt kregen de afgelopen jaren te horen dat hun woning wordt gesloopt. Ze voelen zich weggezet als ‘niet goed genoeg’ en ‘opgeofferd voor de hogere inkomens’. De sloop is ‘willekeurig’, klinkt het. Bij de Tweebosbuurt werd de sloophamer zo’n botte bijl dat de Verenigde Naties zelfs spraken van mogelijke schending van de mensenrechten. De sloop van de 216 portiekwoningen aan de Fazantstraat ging uiteindelijk niet door.

Bewoners van de Tweebosbuurt en de Fazantstraat kregen via een brief te horen dat hun woning zou worden gesloopt. De bewoners van Pompenburg lazen het in het AD. “Ik kreeg een appje van een vriendin met de vraag: ‘is dat nou jouw flat?’ ‘Nee, joh’, dacht ik. Pas toen ik beter ging kijken, zag ik dat het wel onze flat was”, zegt Marianne Kuijpers van de bewonerscommissie Behoud de Pompenburg. “Je schrikt je rot.”

Al één reactie — discussieer mee!

  • Om razend van te worden, die sloop en de manier waarop met bewoners wordt gesold. Goed om die persoonlijke gesprekken te lezen, hoe de bewoners verknocht zijn aan hun buurt en omgeving. Wat een schrik om plomp verloren te horen dat jouw huis aan de beurt is. Wat een stress, ook al komt het uiteindelijk misschien goed, na een lange strijd.
    Inzichtelijk artikel met de standpunten van de diverse partijen.

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam