Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
uitgelichtDSC_7174
Beeld door: beeld: Salih Kiliç

Rotterdammers in onder andere de Fazantstraat, Pompenburg en Tweebosbuurt kregen de afgelopen jaren te horen dat hun woning wordt gesloopt. Ze voelen zich weggezet als ‘niet goed genoeg’ en ‘opgeofferd voor de hogere inkomens’. De sloop is ‘willekeurig’, klinkt het. Bij de Tweebosbuurt werd de sloophamer zo’n botte bijl dat de Verenigde Naties zelfs spraken van mogelijke schending van de mensenrechten. De sloop van de 216 portiekwoningen aan de Fazantstraat ging uiteindelijk niet door.

Bewoners van de Tweebosbuurt en de Fazantstraat kregen via een brief te horen dat hun woning zou worden gesloopt. De bewoners van Pompenburg lazen het in het AD. “Ik kreeg een appje van een vriendin met de vraag: ‘is dat nou jouw flat?’ ‘Nee, joh’, dacht ik. Pas toen ik beter ging kijken, zag ik dat het wel onze flat was”, zegt Marianne Kuijpers van de bewonerscommissie Behoud de Pompenburg. “Je schrikt je rot.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

WhatsApp Image 2022-01-11 at 13.32.54

Marjolein Kooyman

Marjolein Kooyman (1984) is freelance journalist en schrijft het liefst over Rotterdam. Ze studeerde psychologie in Maastricht en Gent. Als kind wilde ze al journalist worden daarom deed ze daarna nog de PDOJ in Rotterdam. Dat bleek de goede keuze, zowel voor de stad als voor de journalistiek. Marjolein werkte 8 jaar bij het AD Rotterdams Dagblad en schrijft als freelancer voor onder andere NRC Rotterdam en het AD.

Profiel-pagina
salih_kilic

Salih Kiliç

Fotograaf

Salih Kiliç (1986) is freelance reportagefotograaf. Zijn werk kenmerkt zich door een zoektocht naar microsamenlevingen. Met zijn foto’s wil Salih deze microsamenlevingen en hun verhalen delen. Een blik achter de schermen op bijzondere plekken en bij bijzondere mensen. Kortom; hij legt alles vast waar een verhaal in zit.

Profiel-pagina