Ga naar de inhoud

Aankoop Wijkpaleis ondanks succesvolle crowdlening gedwarsboomd  — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Het Wijkpaleis in Rotterdam West haalde recent 684.000 euro op om hun pand te kopen, zoals afgesproken met de gemeente. Maar door tegenwerking van de gemeentelijke afdeling Vastgoed dreigt de koop alsnog te mislukken. “Als je ziet hoe dramatisch dit proces gaat, haalt nooit meer iemand het in z’n hoofd om dit te doen.”

versbeton_wijkpaleis_03_daphnevandrenth
beeld: Daphne van Drenth

Na drie jaar huren, wil het Wijkpaleis het pand waar ze gevestigd is, in Rotterdam West kopen. Via een succesvolle ‘crowdlening’ kochten in een paar weken meer dan driehonderd Rotterdammers een obligatie om de koop mee te financieren. Naast dat bedrag haalden de initiatiefnemers nog geld op bij fondsen. Alles leek voor de wind te gaan. Het Wijkpaleis werd het succesnummer onder de burgerinitiatieven. 

Maar inmiddels zitten Marieke Hillen en Floris van Gennep, die samen het werkbestuur vormen, met hun handen in het haar. De afdeling Vastgoed, binnen de gemeente Rotterdam verantwoordelijk voor de afwikkeling van de koop, dwarsboomt hun aankoop van het Wijkpaleis op allerlei manieren. Aanstaande maandag, op 28 februari loopt het huurcontract af. Wat er daarna gebeurt, is onzeker. 

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam