Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
versbeton_wijkpaleis_03_daphnevandrenth
Beeld door: beeld: Daphne van Drenth

Na drie jaar huren, wil het Wijkpaleis het pand waar ze gevestigd is, in Rotterdam West kopen. Via een succesvolle ‘crowdlening’ kochten in een paar weken meer dan driehonderd Rotterdammers een obligatie om de koop mee te financieren. Naast dat bedrag haalden de initiatiefnemers nog geld op bij fondsen. Alles leek voor de wind te gaan. Het Wijkpaleis werd het succesnummer onder de burgerinitiatieven. 

Maar inmiddels zitten Marieke Hillen en Floris van Gennep, die samen het werkbestuur vormen, met hun handen in het haar. De afdeling Vastgoed, binnen de gemeente Rotterdam verantwoordelijk voor de afwikkeling van de koop, dwarsboomt hun aankoop van het Wijkpaleis op allerlei manieren. Aanstaande maandag, op 28 februari loopt het huurcontract af. Wat er daarna gebeurt, is onzeker. 

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. Op basis van de herbouwwaarde van het pand in plaats van op marktwaarde. ↩︎
  2. Artikel 13.6 van de huurovereenkomst vermeldt dat de verkoopprijs wordt bepaald door de Gemeente Rotterdam op basis van twee externe taxaties. De taxatie uitvraag zal vervolgens gedeeld worden met het Wijkpaleis, zodat deze ook zelf een eigen taxatie kan laten uitvoeren voor de waardebepaling. Als blijkt dat de taxatiewaarden van de door gemeente aangestelde taxateurs substantieel afwijken van de taxatie van de door het Wijkpaleis aangestelde taxateur, zullen de gemeente en het Wijkpaleis met elkaar in overleg treden en onderzoeken of het verschil in taxatiewaarden te verklaren is. ↩︎
Manon

Manon Dillen

Manon (1992) is econoom en filosoof. Ze heeft haar hart verloren aan de stad die er geen schijnt te hebben.

Profiel-pagina
Daphne van Drenth profiel

Daphne van Drenth

Fotograaf

Daphne van Drenth (1991) studeert grafische ontwerpen aan de Willem de Kooning. Ze fotografeert en ontwerpt vanuit fascinatie voor storytelling, architectuur en het gedrag van de mens vanuit haar eigen perspectief.

Profiel-pagina