Ga naar de inhoud

Hoe het komt dat bewoners van Hillesluis zich onveilig voelen en wat dit met hun politieke keuzes doet — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In de vierde aflevering van De race naar de Coolsingel spreekt Marjolein Kooyman bewoners van de wijk Hillesluis op Zuid over het gevoel van onveiligheid dat velen van hen ervaren. Waarom voelen ze zich onveilig en hoe heeft dit invloed op hun politieke keuzes? 

Salih_Kilic_0001
beeld: Salih Kiliç
Vers-Beton-Race-naar-de-coolsingel-2022-4
Deze serie volgt het parcours van de Marathon. beeld: Jowan de Haan

Al 2 reacties — discussieer mee!

 • Meer handhaving is symptoom bestrijding en gaat het probleem niet oplossen, maar verschuiven.
  In het zuiderpak is sinds kort veel handhaving rond het hertenkamp, voorbijgangers voelen zich veiliger.
  Maar hoe zit het met de probleemveroorzakers, weet iemand wie dat zijn, waarom ze daar zitten en mensen naroepen en hoe veilig zij zich voelen?
  Sinds de jaren negentig is dit spel van mensen opjagen al bezig. Populaire bankjes worden weggehaald, en elders geplaatst.
  Meer jongerenwerkers kan preventief werken. Maar niet alle overlastgevers zijn jong, wat ga je doen met de ouderen?

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures