Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers-Beton—Jowan-de-Haan—Waar-staat-volt-voor—2022
Beeld door: beeld: Jowan de Haan

Volt houdt een online sessie met de Rotterdamse lijsttrekker Imane Elfilali en Europarlementariër Damian Boeselager. Het is begin februari. Elfilali stelt zich voor. Ze werkte in Brussel als diplomaat en kwam in 2020 terug naar Nederland. Ze woont op Katendrecht en werkt voor het ministerie van Volksgezondheid. Ze hoorde voor het eerst over Volt toen ze nog in Brussel werkte. Ze voelt zich er thuis: de leden zijn ‘slim’, ‘hebben een positief wereldbeeld’ en ‘staan open om de wereld te veranderen’. Elfilali was al tijdens haar studie met de EU bezig en mede daarom is een Europese partij haar op het lijf geschreven.

Ze vindt Volt heel inspirerend en ‘wil er helemaal voor gaan’. Rotterdam staat er volgens haar open voor: “Just do it”. Ze wil een democratische EU en het lokale niveau moet daar volgens haar aan bijdragen.

Elfilali ziet allerlei verbanden tussen Rotterdam en Brussel: de EU stimuleert duurzame ontwikkeling, draagt bij aan het economisch herstel na corona en werkt aan digitalisering, een thema dat ook in Rotterdam hoog op de agenda staat vanwege het gebruik van algoritmes. Boeselager valt haar bij: de missie van Volt is nog lang niet volbracht. Volt wil een hervorming van de EU, een eerlijkere samenleving en een duurzame economie.

Twee vragen komen op: waarom doet een Europese partij die een hervorming van de EU nastreeft mee aan lokale verkiezingen? En: als deze partij dan meedoet, waar staat die dan inhoudelijk voor? Wat voegt Volt in Rotterdam toe?

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Chris Aalberts

Chris Aalberts

Chris Aalberts schrijft en spreekt over de relatie tussen burgers en politiek. Daarnaast doceert hij aan de Erasmus Universiteit.

Profiel-pagina
foto_jowan

Jowan de Haan

Chef illustratie

Jowan woont in Rotterdam, studeerde in 2013 af aan de WDKA als grafisch ontwerper en werkt sindsdien als illustrerende ontwerper en ontwerpende illustrator. De invloed van zijn liefde voor zeefdruk is groot. Naast keihard werken doet hij niets liever dan, vanuit zijn zeefdrukatelier, vrij werk de wereld in slingeren.

Profiel-pagina