Ga naar de inhoud

Horeca-ondernemers in Kralingen en Crooswijk over coronamaatregelen: “Als ik wist dat we zo vaak en lang dicht moesten, was ik zeker gestopt” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Marjolein Kooyman spreekt horeca-ondernemers in Kralingen en Crooswijk over de impact van de coronamaatregelen op hun onderneming. En hielp de gemeente de ondernemers hun hoofd boven water te houden?  

Salih_Kilic_0006
beeld: Salih Kiliç

Op zondag 15 maart 2020 kondigde ministers Bruno Bruins en Arie Slob aan dat de horeca nog diezelfde avond om 18.00 uur de deuren moest sluiten. In bijna twee jaar tijd volgden nog twee lockdowns. Restaurants en cafés waren in totaal 348 dagen noodgedwongen dicht (38 dagen daarvan mochten ze wel hun terras openen), blijkt uit de tijdlijn van MissetHoreca. Daarnaast golden wekenlang beperkte openingstijden. Welke impact hadden de coronamaatregelen op de ondernemers? En kregen zij hulp van de gemeente? We vroegen het aan een aantal horeca-ondernemers.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Wat zijn de belangrijkste opgaven en waar liggen kansen voor samenwerking? Samen met presentator Riek Bakker praten ze over de ruimtelijke inrichting van Nederland.

  Venue: Nieuwe Instituut
  Datum:
 • Hoe ben jij onderdeel van de natuur in deze stad? Kom mee filosoferen met een goed glas wijn alsof je om 1 uur ’s nachts nog ergens aan de keukentafel zit.

  Venue: OASE Rotterdam
  Datum:
 • Van 27 maart t/m 2 april 2023 zal op vijf locaties verspreid door Rotterdam kunst van wereldformaat te zien zijn.

  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam