Ga naar de inhoud

Horeca-ondernemers in Kralingen en Crooswijk over coronamaatregelen: “Als ik wist dat we zo vaak en lang dicht moesten, was ik zeker gestopt” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

Marjolein Kooyman spreekt horeca-ondernemers in Kralingen en Crooswijk over de impact van de coronamaatregelen op hun onderneming. En hielp de gemeente de ondernemers hun hoofd boven water te houden?  

Salih_Kilic_0006
beeld: Salih Kiliç

Op zondag 15 maart 2020 kondigde ministers Bruno Bruins en Arie Slob aan dat de horeca nog diezelfde avond om 18.00 uur de deuren moest sluiten. In bijna twee jaar tijd volgden nog twee lockdowns. Restaurants en cafés waren in totaal 348 dagen noodgedwongen dicht (38 dagen daarvan mochten ze wel hun terras openen), blijkt uit de tijdlijn van MissetHoreca. Daarnaast golden wekenlang beperkte openingstijden. Welke impact hadden de coronamaatregelen op de ondernemers? En kregen zij hulp van de gemeente? We vroegen het aan een aantal horeca-ondernemers.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures