Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
tweeluik2Florine
Beeld door: beeld: Florine van Rees & Floortje Bagijn

Stel je voor: de auto zou vandaag haar intrede doen in Rotterdam. Hiervoor bestond dat ding nog niet. En stel, we zouden zeggen: “Handig zeg, lekker individueel snel ergens naartoe gaan”. Het stadsbestuur reageert enthousiast en zegt “maar die auto moet natuurlijk wel ergens staan, laten we 450 hectare inruimen daarvoor, een gebied zo groot als de hele Stadsdriehoek. Laten we vanaf nu tegen auto’s aankijken in plaats van alle hypothetische groene en sociale invullingen die we tot vandaag hadden. Rotterdam wordt een echte autostad! Hoera!” 

Dan zouden we in deze hypothetische situatie, op deze hypothetische vandaag zeggen: “Nou ehh, dat lijkt ons dat niet handig. Want er zijn ook mensen die géén auto willen of kunnen, zoals mensen die niet zoveel geld hebben en alle mensen onder de achttien.”

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

  1. De eerste parkeervergunning kost een bewoner in Rotterdam zo n 115 euro per jaar ↩︎
Screenshot 2017-08-11 16.13.53

Anneke Kortleve

Anneke Kortleve (1985) is schrijver, vooral over eten en het leven. Ze woont in Rotterdam en probeert met haar kook- en schrijfproject ‘Condimentariër’ vleeseters ervan te overtuigen dierlijke producten als toevoeging te zien, niet als hoofdbestanddeel.

Profiel-pagina
10547749_10154894484515486_7617606655025449823_o_1000

Florine van Rees

Fotograaf

Florine van Rees (1988) is afgestudeerd als modevormgever en benut haar kennis in de beeldvorming. Met een modische blik benadert ze documentaire onderwerpen in de fotografie. Een samenspel van kleur, contrast, textuur en lijnen staat hierin centraal. Naast haar werk als fotograaf mede-beheert Florine ook het online magazine www.slash-zine.com waar vooral inspiratie gedeeld wordt.

Profiel-pagina