Ga naar de inhoud

Vegan autodrop-ijs tegen het sentiment dat parkeren een grondrecht is — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

In deze kookrubriek onderzoekt Anneke Kortleve haar stad en welke gerechten daarbij passen. Deze keer een recept dat afrekent met het idee dat parkeren voor een tientje per maand logisch is. 

tweeluik2Florine
beeld: Florine van Rees & Floortje Bagijn

Stel je voor: de auto zou vandaag haar intrede doen in Rotterdam. Hiervoor bestond dat ding nog niet. En stel, we zouden zeggen: “Handig zeg, lekker individueel snel ergens naartoe gaan”. Het stadsbestuur reageert enthousiast en zegt “maar die auto moet natuurlijk wel ergens staan, laten we 450 hectare inruimen daarvoor, een gebied zo groot als de hele Stadsdriehoek. Laten we vanaf nu tegen auto’s aankijken in plaats van alle hypothetische groene en sociale invullingen die we tot vandaag hadden. Rotterdam wordt een echte autostad! Hoera!” 

Dan zouden we in deze hypothetische situatie, op deze hypothetische vandaag zeggen: “Nou ehh, dat lijkt ons dat niet handig. Want er zijn ook mensen die géén auto willen of kunnen, zoals mensen die niet zoveel geld hebben en alle mensen onder de achttien.”

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam