Ga naar de inhoud

Wat zeggen de partijen over klimaat, ecologie en groen?

Vers Beton spitte alle partijprogramma’s door en vat samen wat de opvallende verschillen, bijzondere speerpunten en duidelijke overeenkomsten tussen de partijen zijn op gebied van klimaat en ecologie.

VersBeton-MarkvanWijk-de-partijen-over-klimaat-ecologie-groen-2022
beeld: Mark van Wijk

Veel partijen besteedden eerder nog een enkele paragraaf aan groen, ecologie en klimaat, deze verkiezingen tekent zich een duidelijke strijd om de groene kiezer. De hot topics zijn voor de hand liggend: hoe moet de stad zich aanpassen aan klimaatverandering (van waterdoorlatend asfalt tot alleen nog natuurinclusief bouwen), wanneer is Rotterdam CO2-neutraal en: wat moet er toch met het vliegveld gebeuren?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

De leukste vacatures in en om Rotterdam