Ga naar de inhoud

Wat zeggen de politieke partijen over samenleven, diversiteit en integratie?

Vers Beton spitte de verkiezingsprogramma’s van de Rotterdamse politieke partijen door in aanloop naar de verkiezingen op 16 maart. Hier lees je wat partijen zeggen over diversiteit, integratie, discriminatie en identiteit. En wat juist niet.

Vers Beton – Daan Timmer – Wat valt er te kiezen – 2022
beeld: Daan Timmer

Als het aankomt op diversiteit, integratie, discriminatie en identiteit heeft Rotterdam sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 grote stappen gemaakt. Stemmen van minderheden lijken steeds meer gehoord te worden. Neem de excuses voor het Rotterdams slavernijverleden van burgemeester Aboutaleb op 10 december 2021 als voorbeeld. Eerder vertelde oud-gemeenteraadslid Peggy Wijntuin al wat er aan vooraf ging voor het bereiken- 158 jaar na de officiële afschaffing van de slavernij- van deze mijlpaal. Hoe denken de partijen in 2022 over kolonialisme, discriminatie en samenleven?

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures