Ga naar de inhoud

Een autovrije stad: “Je riskeert je leven op het kruispunt bij de Westblaak” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn in volle gang en de Coolsingel is bereikt. Door allerlei verkeersexperimenten om de luchtkwaliteit te verbeteren wordt het reizen met de auto in Rotterdam steeds minder aantrekkelijk. Marjolein Kooyman spreekt winkeliers en omwonenden van drukke verkeerspunten. En hoe komt uit wetenschappelijk oogpunt zo’n verkeersexperiment tot stand?

Salih_Kilic_0003coolsingel
beeld: Salih Kiliç

De laatste tientallen meters van het parcours leggen de marathonlopers af over de vernieuwde Coolsingel. De stadsboulevard werd op 10 april vorig jaar geopend na een ingrijpende make-over. Het fietspad werd verplaatst, de stoepen verbreed en de stroken asfalt gehalveerd. Met een investering van 58 miljoen euro veranderde de bekendste straat van Rotterdam van een doorgaande autoroute in een citylounge. Hier finishen de duizenden lopers, pal voor de deur van het stadhuis.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Het kabinet viel, demissionair premier Rutte kondigde zijn vertrek aan en een reeks politici verlaten…

  Venue: Debatpodium Arminius
  Datum:
 • On Monday 11 December, Rotterdam based platform for metropolitan issues De Dépendance and Lighthouse Reports welcome economist Jennifer Clapp, one of the world’s leading authorities on food systems, in BlueCity. 

  Venue: BlueCity
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Vers Beton zoekt een stagiair vanaf januari 2024. We begeleiden je om je eigen leerdoelen te halen en zelf journalistieke producties te maken voor Vers Beton.

 • Bekijk alle vacatures