Ga naar de inhoud

Een autovrije stad: “Je riskeert je leven op het kruispunt bij de Westblaak” — betaald artikel

Dit artikel is voorzien van een blokkade in verband met betaalde toegang, waardoor een gedeelte van de inhoud pas leesbaar is wanneer je bent ingelogd en beschikt over een geldig abonnement.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn in volle gang en de Coolsingel is bereikt. Door allerlei verkeersexperimenten om de luchtkwaliteit te verbeteren wordt het reizen met de auto in Rotterdam steeds minder aantrekkelijk. Marjolein Kooyman spreekt winkeliers en omwonenden van drukke verkeerspunten. En hoe komt uit wetenschappelijk oogpunt zo’n verkeersexperiment tot stand?

Salih_Kilic_0003coolsingel
beeld: Salih Kiliç

De laatste tientallen meters van het parcours leggen de marathonlopers af over de vernieuwde Coolsingel. De stadsboulevard werd op 10 april vorig jaar geopend na een ingrijpende make-over. Het fietspad werd verplaatst, de stoepen verbreed en de stroken asfalt gehalveerd. Met een investering van 58 miljoen euro veranderde de bekendste straat van Rotterdam van een doorgaande autoroute in een citylounge. Hier finishen de duizenden lopers, pal voor de deur van het stadhuis.

Gerelateerde inhoud

Steun onafhankelijke journalistiek voor Rotterdam

We kunnen deze artikelen alleen maken dankzij onze leden. Lees onbeperkt alle artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • The Art Book Fest is the place for those who love artists’ publications – from books to zines, from toolkits to experimental projects. In addition to tables with the latest releases, there will be book presentations, workshops, food and music. Everyone is welcome!

  Venue: clubhouse of Volkstuinvereniging Streven naar Verbetering
  Datum:
 • Didier Eribon is internationally renowned for his groundbreaking work Returning to Reims. Part memoir, part social and political theory, the book caused a stir in France and approached cult status in Germany, where it touched a nerve with its central premise that the mainstream left is to blame for pushing the working classes towards the far right and nationalism.

  Venue: De Dépendance, OASE
  Datum:
 • Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe, dynamische editie van Wild Summer of Art. Naast een expositie van 50 Rotterdamse hedendaagse kunstenaars omvat deze editie een uitgebreid publieksprogramma vol evenementen, screenings en performances.

  Venue: Brutus
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Het hoofd marketing & communicatie ontwikkelt en werkt aan het marketingbeleid van MOMO Festival, MOMO Concerts en MOMO Create  en is eindverantwoordelijk voor de uitvoering ervan, waarbij het optimaliseren van het publieksbereik centraal staat.

 • Het bedrijfsbureau is de uitvoeringsorganisatie van de koepelcoöperatie Energie van Rotterdam. Met een klein team werken we dagelijks aan de ondersteuning van de energiecoöperaties, het realiseren van energieprojecten en het behartigen van de belangen in de stad.

 • The Writer’s Guide (to the Galaxy) is een cursuscentrum voor written (en soms ook een beetje spoken) word. Ook is het een ontmoetingsplek voor jonge schrijvers, boekennerds en intersectionele feministen.

 • Bekijk alle vacatures