Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Laura Hopmans – 20 jaar Leefbaar Rotterdam – 2021
Beeld door: beeld: Laura Hopmans

De uitslagenavond van Leefbaar vindt woensdag plaats in café Get Back aan het Stadhuisplein. Bij de ingang hangen grote posters van lijsttrekker Robert Simons. Het contrast met het verleden is groot: ooit was dit de partij van Pim Fortuyn en later die van Marco Pastors en Joost Eerdmans. Nu heeft de partij een bescheiden voorman die veel minder bekend is. Bij Leefbaar zit men er niet mee. Alle Rotterdamse politici zijn immers onbekend, klinkt het bij meerdere aanwezigen.

Simons wil zich niet uitlaten over het aantal zetels: “Ik heb thuis wel een gokje gewaagd en het op een papiertje geschreven,” zegt hij. Wat erop staat wil hij niet zeggen. “Ik wacht rustig af, we kunnen er nu niets meer aan veranderen”. Anderen zijn opmerkelijk eensgezind over de te verwachten uitslag: twaalf of dertien zetels. Dat zou een kleine winst betekenen. Scheidend raadslid Michel van Elck: “veel concurrenten zitten in de problemen. De PVV doet niet meer mee, bij het CDA is er onrust en de SP is gesplitst.” Volgens hem zullen kiezers zo de weg naar Leefbaar vanzelf wel vinden.

Verder lezen?

Word lid van Vers Beton voor €7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis!

Chris Aalberts

Chris Aalberts

Chris Aalberts schrijft en spreekt over de relatie tussen burgers en politiek. Daarnaast doceert hij aan de Erasmus Universiteit.

Profiel-pagina
Laura Hopmans

Laura Hopmans

Laura Hopmans (1983) groeide op in een dorpje in Brabant, maar had al snel Rotterdam ontdekt waar ze is gaan wonen en studeren. In 2010 ronde ze de opleiding illustratie af aan de Willem de Kooning academie. Haar werk barst uit z’n voegen van landelijke, jaren 70 en mode-fotografie invloeden.

Profiel-pagina