Ga naar de inhoud

Positief op de verkeerde manier

Columnist Elfie Tromp maakt na twee jaar stoelendansen alsnog haar eerste superspread-event mee. 

Vers Beton – Robin Duister – Columnist Elfie Tromp – 2020
beeld: Robin Duister

Ik ben positief en niet op de goede manier. Na twee jaar stoelendansen, ben ook ik deel van de geschiedenis geworden; de grote C stroomt door mijn aderen. Wat begon met lichte keelpijn na de koorles (elke maandagavond zing ik met het koor van theatergroep Club Gewalt liedjes over menstruatiebloed en het antropoceen), was dinsdag een flinke hoest en woensdag veranderd in vlammende spieren, een snotdruipend fakkelhoofd en kennelhoest.

Op naar de teststraat bij Rotterdam Airport, waar ik al vaak had gestaan. Preventief, met (ingebeelde) klachten of bij testen voor toegang. Ellenlange rijen meestal, van schuifelende lichamen die door parcoursen van dranghekken werden geleid als in een attractiepark.

Het was ditmaal rustig. Hadden we het niet meer nodig of wilde niemand meer testen? Ik kon mijn auto vrijwel voor de deur kwijt, binnen werd ik verder gewapperd door wat verveelde tieners bij de deur. Ik kon meteen gaan zitten tussen de nepwandjes die een behandelkamer suggereerden. Daar werd ik geswabt door een andere tiener. De deur werd voor me open gedaan door een laatste tiener. Wat een zomerbaan. En het was nog niet eens zomer. Ik rook de lente in de lucht nog en vond dat een goed teken.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Duo lecture by Slava Balbek (online) and David Gianotten & Michael den Otter of OMA, organised in collaboration with the Ukraine-the Netherlands Urban Network. Wednesday 6 December 2023, 18:30 – 20:15 (Doors open at 18:00). Register for the offline event or join the live stream

  Venue: Independent School for the City
  Datum:
 • A new edition of A Mic of One’s Own, a series of collaborations between Kunstinstituut Melly and The Writer’s Guide (to the Galaxy)!

  Venue: Kunstinstituut Melly
  Datum:
 • De debuutroman van Ireen van der Lem begint op de dag dat de woningcorporatie een bewonersavond houdt over de voorgenomen sloop van de woningen in een staat; en eindigt op de dag dat de laatste bewoner wordt uitverhuisd.

  Venue: De leeszaal
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • Museum Boijmans Van Beuningen beheert een collectie van uitzonderlijke kwaliteit, verdeeld over vele eeuwen en disciplines. Het museum is een gewaardeerde speler in een internationaal netwerk van toonaangevende musea, maar is ook nauw verbonden met Rotterdam, een stad met 660.000 inwoners en 175 talen.

 • Als stagiair(e) Marketing & Communicatie ondersteun je de afdeling op verschillende vlakken en krijg je een breed pakket aan taken en werkzaamheden.

 • WAT DOE JIJ ALS FRACTIECOÖRDINATOR? 

  Als coördinator vervul je een belangrijke rol in en rond de fractie van GroenLinks PvdA Zuid-Holland. Je biedt praktische ondersteuning aan statenleden, volgt de  (politieke) actualiteit, coördineert politieke activiteiten en zorgt ervoor dat de  fractie haar relaties onderhoudt. De functie biedt een interessante plek om je  verder in provinciale politiek te verdiepen.

 • Bekijk alle vacatures