Ga naar de inhoud

Positief op de verkeerde manier

Columnist Elfie Tromp maakt na twee jaar stoelendansen alsnog haar eerste superspread-event mee. 

Vers Beton – Robin Duister – Columnist Elfie Tromp – 2020
beeld: Robin Duister

Ik ben positief en niet op de goede manier. Na twee jaar stoelendansen, ben ook ik deel van de geschiedenis geworden; de grote C stroomt door mijn aderen. Wat begon met lichte keelpijn na de koorles (elke maandagavond zing ik met het koor van theatergroep Club Gewalt liedjes over menstruatiebloed en het antropoceen), was dinsdag een flinke hoest en woensdag veranderd in vlammende spieren, een snotdruipend fakkelhoofd en kennelhoest.

Op naar de teststraat bij Rotterdam Airport, waar ik al vaak had gestaan. Preventief, met (ingebeelde) klachten of bij testen voor toegang. Ellenlange rijen meestal, van schuifelende lichamen die door parcoursen van dranghekken werden geleid als in een attractiepark.

Het was ditmaal rustig. Hadden we het niet meer nodig of wilde niemand meer testen? Ik kon mijn auto vrijwel voor de deur kwijt, binnen werd ik verder gewapperd door wat verveelde tieners bij de deur. Ik kon meteen gaan zitten tussen de nepwandjes die een behandelkamer suggereerden. Daar werd ik geswabt door een andere tiener. De deur werd voor me open gedaan door een laatste tiener. Wat een zomerbaan. En het was nog niet eens zomer. Ik rook de lente in de lucht nog en vond dat een goed teken.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Is Rotterdam nog een architectuurstad? De glorieuze wederopbouw, waarmee de stad zich graag op de borst klopt, ligt inmiddels ver achter ons. Wordt Manhattan aan de Maas ook tegenwoordig nieuw leven ingeblazen door gedurfde bouwprojecten of is er een staketsel van marketingslogans nodig om de reputatie van de stad hoog te houden? Kom naar het debat van Vers Beton tijdens de Architectuurmaand!

  Venue: Henketpaviljoen Boijmans
  Datum:
 • Tijdens deze publieke bijeenkomst wordt onder leiding van moderator Ferrie Weeda uitgebreid stil gestaan bij de 10 actiepunten en gaan publiek en experts in gesprek over aanscherping en concretisering van de actieagenda.

  Venue: Henket-paviljoen (Ingang via het Melkkoppad)
  Datum:
 • Op 22 juni 2024 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag. Deze dag is een perfect moment om kennis te maken met architecten, meer te leren over de achtergrond en werkwijze van de verschillende bureaus en elkaar te ontmoeten.

  Venue: bureaus verspreid door Rotterdam
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam

 • As our Rotterdam team expands, we are looking for an experienced PR and Communication professional who can help us communicate our mission and results to clients, stakeholders, and the public. You will create overall branding and editorial for reports and publications, manage our social media channels, and create written and visual content for press releases, newsletters, and website updates, amongst others. Furthermore, you assist with graphic design, lead event participation, and seek press opportunities to promote our projects.

 • De Academie voor Bouwkunsten is op zoek naar een Opleidingscoördinator Stedenbouw (0,4-0,6 fte) die het team van vaste coördinatoren vanaf september 2024 komt versterken.

 • Stichting het Park in Rotterdam onderhoudt het Park met hoge kwaliteit met een team hoveniers. Vanuit het Parkpaviljoen maken we een cultureel en educatief programma op het snijvlak van cultuur en natuur met onder andere exposities, poëzie, muziek, lezingen en wandelingen. Het programma en hoveniers team opereert vanuit het Parkpaviljoen in het Park. Het doel van de stichting is om alle bewoners en bezoekers van Rotterdam te verwelkomen en te laten genieten van deze prachtige plek. 

 • Bekijk alle vacatures