Ga naar de inhoud

Positief op de verkeerde manier

Columnist Elfie Tromp maakt na twee jaar stoelendansen alsnog haar eerste superspread-event mee. 

Vers Beton – Robin Duister – Columnist Elfie Tromp – 2020
beeld: Robin Duister

Ik ben positief en niet op de goede manier. Na twee jaar stoelendansen, ben ook ik deel van de geschiedenis geworden; de grote C stroomt door mijn aderen. Wat begon met lichte keelpijn na de koorles (elke maandagavond zing ik met het koor van theatergroep Club Gewalt liedjes over menstruatiebloed en het antropoceen), was dinsdag een flinke hoest en woensdag veranderd in vlammende spieren, een snotdruipend fakkelhoofd en kennelhoest.

Op naar de teststraat bij Rotterdam Airport, waar ik al vaak had gestaan. Preventief, met (ingebeelde) klachten of bij testen voor toegang. Ellenlange rijen meestal, van schuifelende lichamen die door parcoursen van dranghekken werden geleid als in een attractiepark.

Het was ditmaal rustig. Hadden we het niet meer nodig of wilde niemand meer testen? Ik kon mijn auto vrijwel voor de deur kwijt, binnen werd ik verder gewapperd door wat verveelde tieners bij de deur. Ik kon meteen gaan zitten tussen de nepwandjes die een behandelkamer suggereerden. Daar werd ik geswabt door een andere tiener. De deur werd voor me open gedaan door een laatste tiener. Wat een zomerbaan. En het was nog niet eens zomer. Ik rook de lente in de lucht nog en vond dat een goed teken.

Nog geen reactie — begin de discussie!

Schrijf hier je reactie

Heb je geen account? Maak hier een gratis reageerdersaccount aan. En bekijk hier de huisregels van dit forum.

Gerelateerde inhoud

Wil je dit soort artikelen blijven lezen?

Vers Beton kan niet bestaan zonder haar leden. Lees onbeperkt artikelen op Vers Beton voor € 7,50 per maand, de eerste maand is gratis.

Misschien vind je dit ook interessant

De agenda die je aan het denken zet

 • Doe mee met een walking tour langs drie gebouwen ontworpen door vrouwen in Rotterdam.

  Datum:
 • Bezoek een architectenbureau! Op 24 juni 2023 openen gevestigde ontwerp- en architectenbureaus in Rotterdam hun deuren tijdens de jaarlijkse Open Bureaudag.

  Venue: Meerdere locaties
  Datum:
 • Het drijvende festivalhart van de Rotterdam Architectuur Maand bevindt zich dit jaar in de Maashaven en is de hele maand juni te bezoeken!

  Venue: Festivalhart (Maassilo)
  Datum:
 • Bekijk de agenda

De leukste vacatures in en om Rotterdam