Advertentie

VB – vacaturebank – banners – Hardwerkende – klik hier! – 1456×180
Voor de harddenkende Rotterdammer
Vers Beton – Robin Duister – Columnist Elfie Tromp – 2020
Beeld door: beeld: Robin Duister

Ik ben positief en niet op de goede manier. Na twee jaar stoelendansen, ben ook ik deel van de geschiedenis geworden; de grote C stroomt door mijn aderen. Wat begon met lichte keelpijn na de koorles (elke maandagavond zing ik met het koor van theatergroep Club Gewalt liedjes over menstruatiebloed en het antropoceen), was dinsdag een flinke hoest en woensdag veranderd in vlammende spieren, een snotdruipend fakkelhoofd en kennelhoest.

Op naar de teststraat bij Rotterdam Airport, waar ik al vaak had gestaan. Preventief, met (ingebeelde) klachten of bij testen voor toegang. Ellenlange rijen meestal, van schuifelende lichamen die door parcoursen van dranghekken werden geleid als in een attractiepark.

Het was ditmaal rustig. Hadden we het niet meer nodig of wilde niemand meer testen? Ik kon mijn auto vrijwel voor de deur kwijt, binnen werd ik verder gewapperd door wat verveelde tieners bij de deur. Ik kon meteen gaan zitten tussen de nepwandjes die een behandelkamer suggereerden. Daar werd ik geswabt door een andere tiener. De deur werd voor me open gedaan door een laatste tiener. Wat een zomerbaan. En het was nog niet eens zomer. Ik rook de lente in de lucht nog en vond dat een goed teken.

Ik overdacht mijn zonde van dat weekend. Ik was naar een première geweest in Amsterdam van een voorstelling waar ik voor had geschreven. Daar moet het zijn fout gegaan. Er was achteraf een borrel geweest en de muziek stond hard. We leunden naar elkaar toe en praatten gretig in elkaars oren. Ik dacht nog wel: zo heeft de overheid het niet bedoeld, maar het voelde zó goed om vrij te zijn. Ik was een brave meid geweest tot nu toe; geen illegaal feestje in mijn balboekje de afgelopen twee jaar. Het mocht niet baten.

Een paar uur later kreeg ik de uitslag en de eerste appjes van de rest van de theatergroep: heb jij ook last van je keel? Er zijn er al heel veel ziek van ons. En zo had ik, braaf als ik was, mijn eerste superspread-event meegemaakt. Het leek verdacht veel op het gewone leven.

Deze banner kun je wegklikken ...

maar je kunt ook lid worden van Vers Beton voor € 7,50 per maand. De eerste maand lees je gratis.

Nee, ik lees eerst het stuk verder

_MG_6186_Willem de Kam

Elfie Tromp

Elfie Tromp (1985) is schrijver, dichter en columnist. Underdog, haar tweede roman, is genomineerd voor de BNG Literatuurprijs en Diorapthe. Ze is druktemaker voor De Nieuws BV en regelmatig presentator voor radioprogramma VPRO Nooit Meer Slapen.

Profiel-pagina
Selfie-0417_574

Robin Duister

Illustrator

Robin Duister studeerde illustratie aan de Willem de Kooning in Rotterdam. Haar beelden zijn realistisch met een rauw randje. Op het eerste gezicht roepen ze vertederende gevoelens op, maar wie verder kijkt ziet dat haar werk niet zo onschuldig is als het lijkt. Robin Duister combineert hedendaagse beelden met elementen uit de popcultuur.

Profiel-pagina
Nog geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Inloggen kan je hier. Als je nog geen account hebt meld je nu aan als supporter of maak hier een gratis reageerdersaccount aan.